自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我次次也要食支甜筒,食完心情就會好啲。加油哦!

男爵府

2018復活節勳章

我都試過鬧完嬲到出煙走出街,出去飲杯野又好食件甜品又好,平靜左個人先返去,之後同返小朋友講頭先發生咩事,點解媽媽會出左去,佢哋下次要乖d要聽話!
加油樓主!

珍珠宮

好媽媽勳章

多謝大家的回覆,我已經返左屋企了,返屋企前兩個用姐姐whatapp 說sorry,但我沒覆,之後坐多1個鐘我返到屋企,剛返到屋企時兩個懶係乖,我食埋飯飲埋湯,拖左大女入廁所同佢講道理,點解我走左去,佢是明的仲喊,之後走左入房訓,到細女我一講就喊,只識得喊喊左起碼九個字,我都費是理佢由佢自已在廁所喊,最後喊到累自己入房訓左

珍珠宮

好媽媽勳章

經過今次我如果下次再走我知要執定咩走,一定唔會著件睡衣,逼著坐後樓梯坐到我腰痛

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

打電話返去叫工人同兩個女食飯先,自己去行吓街,食埋飯,心情好返先返屋企啦!有時都要自己放鬆吓,先再有動力繼續下去,尤其湊小朋友係長期作戰

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主加油

男爵府

兩個小朋友多少歲?看有什麼方法可以幫到你們?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

明白嘅,有時真係好焗氣

我自己就唔會喺小朋友面前咁做,驚佢遲下青少年期學我咁就幣,話佢兩句唔開心就走出家門,到時唔知嬲定驚!我會入房關埋門上bk, 或上網睇劇或打機,轉移視線

伯爵府

加油加油,你已經係個非常盡責任嘅好媽媽

珍珠宮

回覆樓主:

試下叫工人煮,你負責睇住小朋友,交換工作

大宅

DHA勳章

Onlok 發表於 19-1-16 19:26

好明白,我工人放假!我做啊四,朝早叫完起身,送完返學,又要 ...

我睇到笑左出黎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

返左屋企就好啦, 你都要好好休息. 幾炆都好, 儘量唔好離家出走. 小朋友唔會明白之餘, 第日會有樣學樣.

不過我明白你, 我次次煮飯時d 仔女又打又嗌, 佢地好識吼住機會搞搞陣. 有時好聲好氣叫佢地唔好做乜做乜, 佢地聽1,2分鐘算好俾面. 有時佢地唔聽或者改做其他野去搞事. 我都會爆, 佢地只係收斂一陣, 講完sorry 後隔一陣又黎過, 根本係無限 loop. 有時真係靠自己睇開d!

大宅

回覆樓主:

好明白你既感受,小朋友有時真係好激氣,不過佢地會認錯算乖架喇,有時自己都要睇開啲唔好太勞氣

男爵府

ANNAFRIEND 發表於 19-1-16 20:42
打交唔係男仔專利,女仔仲狠呀,我都累死了,精神折磨我

me2同路人!

有時煮煮下飯聽到佢地係廳嘈交打交,嬲到想攞刀劈落去!我都想行開冷靜,奈何無大人睇住,困獸鬥

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

寵壞了 發表於 19-1-16 17:47
每天都要罵,頭先煮飯甘耐炒左三個送,又打架又喊,煮完出來又打架,我放底三碟送,拎著電話走左出去 ...

可以試下開住放鬆音樂聽下,一邊聽、一路煮下;大家好明白,努力加油(emoji)

男爵府

回覆樓主:

加油,小心身體

伯爵府

runningma 發表於 19-1-16 22:13
me2同路人!

有時煮煮下飯聽到佢地係廳嘈交打交,嬲到想攞刀劈落去!我都想行開冷靜,奈何無大人睇 ...
千奇唔好呀,會後悔一生㗎,遇到甘嘅情形,關埋房門冷静下,等情緒穩定先再講道理。

男爵府

ANNAFRIEND 發表於 19-1-16 22:27
千奇唔好呀,會後悔一生㗎,遇到甘嘅情形,關埋房門冷静下,等情緒穩定先再講道理。
...

我當然唔敢劈落去,只可扮聽唔到,開電話聽歌麻醉自己

用戶要求終止服務

我都試過嬲個仔同c6
唔出聲自己走左出去....電話都唔拎

靜下對大家都好

首頁

尾頁

跳至