3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

洋房

小朋友3歲仲未介片,有咩方法令佢介片,試過唔比佢著片佢死忍寧願唔屙屎,一著返片就屙!

大宅

YAMMYTSOI 發表於 19-1-16 18:15
小朋友3歲仲未介片,有咩方法令佢介片,試過唔比佢著片佢死忍寧願唔屙屎,一著返片就屙!
...

我女上年戒片時都係咁,佢一定要著片痾,我就叫佢好似著左片咁企住痾,佢試左一陣就痾在廁所地下,幾日後就叫佢蹲著痾,再幾日後俾佢試試坐馬桶痾,俾埋獎勵佢,然後就成功左

洋房

cyytt 發表於 19-1-16 21:32
我女上年戒片時都係咁,佢一定要著片痾,我就叫佢好似著左片咁企住痾,佢試左一陣就痾在廁所地下,幾日後 ...

我買左條好厚既底褲仔比佢,叫佢試下屙落去,佢都唔肯!都唔知仲有咩方法,好擔心

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

我女係返左學一星期介左日頭片, 果時3.5yr... 有時迫唔黎, 可以做係鼓勵佢試下坐廁所同係廁所vv便便, 習慣係要慢慢培養同改變的

珍珠宮

由介日片開始,可以多D鼓勵,配合獎勵

別墅

我女係慣左企係度柯,一坐係度就話柯唔到。 同埋對個廁所好抗拒,我都唔知點教好。而家2歲半

大宅

MommyPanel勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章

好過明明戎到,但偏偏唔肯係學校同老師講

別墅

我仔三歲時試過幫佢戒,死都唔肯凈係話no,咁我比佢停一停4個月後呢排,響姑姐屋企用佢個迷你廁所得喎,買左佢又肯坐响廁所尿尿,可能佢見我都係坐响度尿所以唔肯企,真奇怪

男爵府

...

same here
小朋友戒片唔急得,我個女同你個小朋友一樣死忍唔屙,著片先屙!不過我個女好奇怪,返學就肯坐馬桶仔,返屋企就唔肯坐,一定要著片屙,所以令老師都以為佢戒左片
如果我提住佢要戒片佢會連底褲仔都唔肯著,我咩都唔講,佢反而肯著底褲仔,只係要屙時就會叫我幫佢著返片片。

洋房

...

我個仔都係 想屙屎就叫著片 呢排都唔俾片佢 佢就屙左落底褲到 (emoji) 死都唔係廁所屙

首頁

尾頁

跳至