時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唔使旨意返國內工作~

港大學生會指,澳門治安警察局以「有強烈迹象顯示會從事危害澳門公眾秩序的活動」為由,根據《澳門特別行政區內部保安綱要法》第17條第1款第4項,於今日下午1時10分將梁麗幗即時遣返。

梁麗幗回覆《明報》查詢時,僅稱「我沒有什麼可以補充了,也很謝謝你的關心」。

據指,梁麗幗並非首位被拒入境澳門的港大學生會中央幹事,前外務秘書黎的琛曾於2016年9月,被澳門政府以同樣理由拒絕入境。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20190116/s00001/1547629512395/%e6%b8%af%e5%a4%a7%e5%ad%b8%e7%94%9f%e6%9c%83%e5%89%8d%e6%9c%83%e9%95%b7%e6%a2%81%e9%ba%97%e5%b9%97%e5%85%a5%e5%a2%83%e6%be%b3%e9%96%80%e8%a2%ab%e6%8b%92-%e6%8c%87%e5%8d%b1%e5%ae%b3%e5%85%ac%e7%9c%be%e7%a7%a9%e5%ba%8f
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

回覆樓主:

唔知會唔會好似黃屍瘋咁,仲有其他地方唔入得境,唔記得邊到

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

呢件四方幗精甩鞭, 我記得佢和岑敖輝係旺角佔中, 繼續煽動和清場人仕對抗, 走得幾快, 結果拉左岑敖輝& 蝗痴瘋;

跟住係衝擊港大校委事件做背後推手, 結果馮敬恩被捕, 馮爸爸係FB 懟了;

所有佔中事佢可以輕易脫身, 以為好聰明, 要做漢奸留係香港做, 外地司法唔會有人包庇你

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

不受歡迎人物,咪唔比妳入境囉。
幸好佢仲有自知之明,冇嘢補充。

禁止訪問

男爵府

伯爵府

影響澳門市容

珍珠宮

大力大力 發表於 19-1-16 20:23
唔使旨意返國內工作~

拒絕理由:太醜,影響市容,有礙觀瞻。

男爵府

bull2015 發表於 19-1-23 13:05
拒絕理由:太醜,影響市容,有礙觀瞻。

首頁

尾頁

跳至