豬隊友同事

cinda72.
|
hellohellojenny 發表於 19-1-17 12:48
求其填又撞得啱係真號碼?
申請時不用交身分證副本嗎?
好離奇

網上申請之麻,申請公司戶口聖火令,係網上申請就得架啦,唔駛副本
cinda72.
|
twotigers 發表於 19-1-17 06:53
之後點,要重新申請啦?

緊係申請過啦
仲要同佢講,身份證號碼必需正確,唔知呢,可以直接問既,明白嗎?
我當時以為教緊女,當年我d女都係10歲8歲到,但呢個女人都3張,仲有個仔當年3歲左右啦
twotigers
|
cinda72. 發表於 19-1-17 14:22
緊係申請過啦
仲要同佢講,身份證號碼必需正確,唔知呢,可以直接問既,明白嗎?
我當時以為教 ...

佢唔係唔知,我覺得係懶,求其囉
cinda72.
|
twotigers 發表於 19-1-17 14:23
佢唔係唔知,我覺得係懶,求其囉

懶到出汁啦
我超憎佢,人又蠢,但又懶,心頭又高,正宗好食懶飛
佢仲申請信用卡,填我做資詢人,唔還卡數,d收數炸我公司電話,仲炸埋我私人電話,扯火到我呢
qqgigiqq
|
cinda72. 發表於 19-1-17 00:47
小事黎既啫
我遇過件,直頭比佢ko,仲係秒殺果隻
叫佢幫新同事去銀行申請d野 ...

twotigers
|
cinda72. 發表於 19-1-17 14:28
懶到出汁啦
我超憎佢,人又蠢,但又懶,心頭又高,正宗好食懶飛
佢仲申請 ...

肯定你已經鬧爆佢,咁最後點解決
|
小事黎既啫

cinda72.
|
twotigers 發表於 19-1-17 14:29

打去金管局問,金管局教我打去相關銀行,講該人士已經冇做,要求該銀行出番封信比我,停止對我既騷擾
銀行果面唔肯出信,我咪話你咪唔好出囉,我收齊資料咪比晒金管局,你咪慢慢同金管局拆,跟住就冇晒收數電話
cinda72.
|
twotigers 發表於 19-1-17 14:29

我冇爆佢喎,因為佢已經冇做
一個我討既人,我係唔會想再聽,再見到
肯爆就即係未死晒心,唔爆先係我至高討厭程度
rainbowchuuu3
|
starrymama
|
有, 自己d嘢都唔識做又唔去揾資料. 跟住問人人地會點做, 人地答唔知, 佢係度問返人負責咩工作, 咩都話唔知.
熱狗媽
|
小事黎既啫
是但填都得
ngwong2
|
choco_soup 發表於 19-1-17 12:32
我兩個下屬

其中一個有日要離開office 出去做野,但無通知其他人及我呢個上司,我果朝成個傻婆打鑼咁搵佢 ...

我司隻豬亦是!最多同家眷講!
1010mum
|
我公司有個,唔知是真豬定扮豬。
中年人仕,Office Assistant,來了兩年幾3年,影印 - 唔識,scan - 唔識,出街送信 - 去過十幾廿次都會落錯車出錯站迷路.........不一一詳述,開張中銀票叫佢去入匯豐,佢去到中銀打返黎話,銀行話冇呢個戶口。
我唔知佢究竟識 Assist 乜野。

不過公司同事都是善心人,大家都不願意打爛人地飯碗,冇人出聲投訴。
ngwong2
|
1010mum 發表於 19-1-17 15:46
我公司有個,唔知是真豬定扮豬。
中年人仕,Office Assistant,來了兩年幾3年,影印 - 唔識,scan - 唔識, ...

特性是又豬、懒和自私!某程度好醒!
lotteyi
|
放錫紙兜入微波爐
twotigers
|
cinda72. 發表於 19-1-17 14:33
打去金管局問,金管局教我打去相關銀行,講該人士已經冇做,要求該銀行出番封信比我,停止對我既騷擾
銀行 ...

如果銀行唔肯出信,應該集齊咩資料俾金管局
bb豬媽媽
|
我有同事自己唔識講英文, 佢話一隻字都唔會講, 但請咗咗菲律賓姐姐, 每日喺電話好大聲用中文點姐姐做野, 跟住係咁鬧姐姐聽唔明, 最好笑係佢唔係講正常廣東話, 佢係將廣東話歪歪地音, 以為姐姐會明, 成個office同事成日要忍住笑
TMC3012
|
我公司都有個, 之前啲人都怕左佢走人
就黎到我地新人頂佢唔住
rachel0316
|
我試過新人新到唔知比咩佢做
甘就最簡單比個list 佢
叫佢搵番一系列公司既offical 中文名
即是 citibank 中文係花旗銀行 甘樣
佢最後交番黎唔對路
問佢 佢原來係google translate