論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

kidslover234 發表於 19-1-18 08:48
她們講大話當吃生菜,我個件舊姐姐個CV又係話在中東做到完約,之後來香港找工作,只做了三個月就被人炒了 ...

續上:
到我回家時就扮忙做家務,要她幫手照顧小朋友,她就在玩電話,叫佢抹窗,她不想抹就話危險,仲講大話話樓下有人舉起手機影她抹窗,(我家中的全屋窗全都安裝了窗花圍住,而且上鎖,並且姐姐是不可以開鎖打開窗花,因家中有小朋友)并且強列要求抹窗期間只可以伸手出去抹,不可以伸個頭出去,她都可以大話到話人影佢抹窗相

洋房

唔識處世為人,好難教

別墅

kidslover234 發表於 19-1-18 08:48
續上:
到我回家時就扮忙做家務,要她幫手照顧小朋友,她就在玩電話,叫佢抹窗,她不想抹就話危險,仲講大 ...

我就係好討厭啲工人一言九鼎,好似我舊工人咁我次次叫佢做野佢都要解釋一大餐,講一大論野,講又係要做唔講都要做,不如快快做左去!
你工人都係一言九鼎果隻,討厭啊!

別墅

jennywong0625 發表於 19-1-18 10:21
唔識處世為人,好難教

講得岩!
好似我出糧比佢,唔講尾糧果次,三次出糧都係目無表情咁收錢,無講過多謝,第三次仲衰,出糧比佢之際,突然去左抱住我個女,我拎住啲錢及簽收單等佢行過黎,等左三十秒,都唔放低我阿女黎收錢,咁我放左啲錢及單在枱面,佢完全無理會,過左十分鐘,我出聲,不如你簽左張單及收起啲錢先,當然我語氣不是和善果種啦,跟住木住面咁簽名。真係咁唔置在份糧,就唔好搵啲咁辛苦的工做啦!

男爵府

我情況同你差唔多,新姐姐剛簽約,等新姐姐一到,我就炒依家呢個

想問你炒姐姐時係個朝訓醒就突然同佢講你被炒?甘佢有無發癲? 我未炒過人,怕handle唔到(emoji)

別墅

winwin417 發表於 19-1-19 18:24
我情況同你差唔多,新姐姐剛簽約,等新姐姐一到,我就炒依家呢個

想問你炒姐姐時係個朝訓醒就突然同佢講你 ...

我都係第一次炒姐姐。我唔知你平時點對宜家工人,我除左第一星期係咁駡佢,之後因為已放棄佢,我幾乎無再鬧過佢。

果日我送完囡返學,返黎後入廁所拎哂佢啲野出廳,話要terminate 佢合約,佢例牌無表情,講左句OK, 就去執野, 我已call 左車,佢執野時打比agent 話會半句鐘後帶埋姐姐上黎,去到agent 到就無野要同舊姐姐接洽,所有野經agent 問,當然有簽收要簽收的文件。
佢無問過我一句為何term佢,成件事非常順利。

男爵府

Harriethung 發表於 19-1-19 21:38
我都係第一次炒姐姐。我唔知你平時點對宜家工人,我除左第一星期係咁駡佢,之後因為已放棄佢,我幾乎無再 ...

我依家都係放棄左,野都唔想同佢講多(emoji)希望到時我可以好似你甘順利
但你事前有無打俾agent同佢講會帶姐姐上去炒?

別墅

winwin417 發表於 19-1-19 22:34
我依家都係放棄左,野都唔想同佢講多(emoji)希望到時我可以好似你甘順利
但你事前有無打俾agent同佢講會帶 ...

無呀,呢三個月只是搵過agent 一次,就姐姐入屋後第二天,投訴佢面口太黑。第二次找她便是姐姐執行李了。

寶石宮

2023年兔年勳章

Harriethung 發表於 19-1-20 09:47
無呀,呢三個月只是搵過agent 一次,就姐姐入屋後第二天,投訴佢面口太黑。第二次找她便是姐姐執行李了。
...

恭喜脱苦海

別墅

Poyau 發表於 19-1-20 15:13
恭喜脱苦海

多謝

伯爵府

回覆樓主:

醒呀你
知唔啱用一早搵定
智力有問題係好激心

別墅

sasatt 發表於 19-1-20 21:12
醒呀你
知唔啱用一早搵定
智力有問題係好激心

係,實在頂唔順,佢天生面口黑,財神見到都唔入屋呀,英文太差,唔知佢講乜,但又鐘意講野,好似擺左個土人係屋企咁,智商仲咁⋯真係無得留低

首頁

尾頁

跳至