自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-1-17 10:34
我係金鋪買的,南洋珠黎。11mm 唔誇哦。

你粒珠的色同光澤都好正。

侯爵府

trendy007 發表於 19-1-17 10:43
麵包珍珠耳環即是把圓型珠的近底部cut平佢,令到對耳環可以更貼耳。通常造得麵包珠,製造商會選取一些有少 ...

原來有d 咁嘅嘢架, 唔講真係唔知道哦⋯⋯
你响連鎖金鋪買的?
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

我都想講你粒珠好靚呀。响連鎖金鋪買的?
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

水晶宮

maynjune 發表於 19-1-17 10:54
我都想講你粒珠好靚呀。响連鎖金鋪買的?

唔係連鎖呀,佢地賣果d淡水珠一d都唔靚。
我係平時幫襯開既細金鋪買的。買到11mm , 大部分都係南洋珠,質素靚好多的。細size 6mm 我有對,係日本珠。

水晶宮

trendy007 發表於 19-1-17 10:48
你粒珠的色同光澤都好正。

多謝 南洋珠質素係比較好一點。

水晶宮

呢對6-6.5mm 左右的日本珠珠,實物偏粉紅的。

伯爵府

Kittymummy 發表於 19-1-17 10:59
多謝 南洋珠質素係比較好一點。

我早排去珠寳展看見一條南洋珠頸鏈18cm長,size 14-15mm,折實都要14萬。我之前買的一條都是大約6-7萬。而傢D南洋珠貴咗好多。

水晶宮

trendy007 發表於 19-1-17 11:06
我早排去珠寳展看見一條南洋珠頸鏈18cm長,size 14-15mm,折實都要14萬。我之前買的一條都是大約6-7萬。而 ...

Um, 要睇質素的。好難單用價錢去睇抵唔抵。
頸鏈我反而鍾意買日本珠,細細粒易襯。

子爵府

我覺得如果平時戴8-9mm 最好襯
我有兩對8mm 日本珠,一對9mm 大溪地黑珍珠,都好常戴,著咩衫都襯到,我無耳珠的
另外我有對11mm南洋珠,我就覺得太大,通常打扮多啲先會戴,所以都好少戴!
10mm 的話我覺得ok,特別如果妳有耳珠的話。如果無耳珠,日常戴可以考慮細少少的 9mm。

珍珠宮

我有耳珠,人亦够高,帶10mm南洋珠剛好。你可以試帶,我在連銷金行買,有証書。質素好靚。
日本珠可以旅行去日本買,當紀念品

侯爵府

你呢兩對珠耳環都是屯門熱店買的嗎?

大宅

睇面/ 頭/ 耳size 呀
我頭耳都細,基本耳釘戴得唔好睇,所以鍾情吊落泥既款

男爵府

熱血勳章 環保接龍勳章

想問一下, 如我有珍珠鍊及耳環, 可不可以令去金行改款 ? 貴嗎 ?

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bbc2018 發表於 19-1-17 11:28
我有耳珠,人亦够高,帶10mm南洋珠剛好。你可以試帶,我在連銷金行買,有証書。質素好靚。
日本珠可以旅行 ...

日本有冇話邊間鋪好?

我上次在機場duty free 行到冇嘢好行買左珍珠鍊咀,但唔知係咪靚嘢

水晶宮

maynjune 發表於 19-1-17 11:38
你呢兩對珠耳環都是屯門熱店買的嗎?

係,比你發現左Tim

侯爵府

Kittymummy 發表於 19-1-17 11:47
係,比你發現左Tim

你經常都有好嘢分享, 我都係你忠實粉絲來架

水晶宮

maynjune 發表於 19-1-17 11:49
你經常都有好嘢分享, 我都係你忠實粉絲來架

謝謝 依家都少買,已經買到冇野好再買.
前排同Jm 朋友去開,佢想買條珠珠手鏈,但熱店冇做。我地買佢條現成日本珠頸鏈,之後叫佢拆左佢跟我地要求做兩set 一樣既野,一人一set.

侯爵府

Kittymummy 發表於 19-1-17 11:53
謝謝 依家都少買,已經買到冇野好再買.
前排同Jm 朋友去開,佢想買條珠珠手鏈,但熱店冇做。我地 ...

見到呀!呢個設計好好呀!

珍珠宮

我返工常戴的是11mm。

珍珠宮

evip 發表於 19-1-17 11:45
日本有冇話邊間鋪好?

我上次在機場duty free 行到冇嘢好行買左珍珠鍊咀,但唔知係咪靚嘢

我是去日本那間M 字頭買,便宜過香港

首頁

尾頁

跳至