有無掃地機械人既用家呀?

topyy
|
你地會用咩洗地水架?定用返本身部機既牌子既洗地水呀?我用緊科沃斯,剛用完一支跟機送的,我上返淘寶官網睇,佢原來無賣洗地水架,反而其他店有賣,人仔五十幾蚊成2L,真係好抵,但佢又無寫成份,唔想用佢。市面果啲好多泡泡,又驚塞左個出水孔,有無jm解答呀
jumpy
|
你用邊個型號㗎?吸得乾淨嗎?假如只想部機吸某房間或廳可以嗎?只吸不濕拖又可以嗎?我正煩惱買哪型號,希望可以參考一下,唔該先
ChloeMa
|
我尋日係淘寳問客服,問佢需要加清潔劑嗎? 佢話清水ok 嘅?
topyy
|
jumpy 發表於 19-2-24 01:21
你用邊個型號㗎?吸得乾淨嗎?假如只想部機吸某房間或廳可以嗎?只吸不濕拖又可以嗎?我正煩惱買哪型號,希 ...

DJ35. 佢有定點功能(睇圖)。 唔加水唔加布可只吸。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
topyy
|
ChloeMa 發表於 19-2-24 07:34
我尋日係淘寳問客服,問佢需要加清潔劑嗎? 佢話清水ok 嘅?

佢跟機送清潔劑。好細支,半個月都用完。每日用的話。當然可以用清水,但我想乾淨啲
happyyee
|
topyy 發表於 19-1-17 08:56
你地會用咩洗地水架?定用返本身部機既牌子既洗地水呀?我用緊科沃斯,剛用完一支跟機送的,我上返淘寶官網 ...

我直接加落布到,加洗地水入去會塞
topyy
|
happyyee 發表於 19-2-27 11:52
我直接加落布到,加洗地水入去會塞

謝謝!我暫時都咁做,但都想問下有無岩既洗地水
happyyee
|
topyy 發表於 19-2-27 11:59
謝謝!我暫時都咁做,但都想問下有無岩既洗地水

大6洗地水我怕怕地
liliyu
|
用普通清水或者加少少清潔劑得啦
我用開韓國造果部, 都無聽過話要用專用既洗地水
topyy
|
liliyu 發表於 19-2-27 15:11
用普通清水或者加少少清潔劑得啦
我用開韓國造果部, 都無聽過話要用專用既洗地水 ...

怕塞左噴咀,唔敢亂用,請問你用開咩清潔劑?係咪加係水箱?
topyy
|
happyyee 發表於 19-2-27 14:49
大6洗地水我怕怕地

liliyu
|
topyy 發表於 19-2-27 15:25
怕塞左噴咀,唔敢亂用,請問你用開咩清潔劑?係咪加係水箱?
唔可以加係個水箱架
加清潔劑落水箱既話, 你每一次用完後都要洗乾淨個水箱裡面, 如果唔係會話硬左一舊野塞左出水位
我自己平時就加少少滴露係塊布上面用