美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

真的激死人,每次瘦都是面部第一時間反影,下身永遠瘦唔到,Jm你們都是這樣嗎?其實最討厭瘦面部,因為會好老

公爵府

回覆樓主:

我相反,個身減到幾瘦都係面肥,115磅嘅體重,塊面影相似150磅,問左醫美醫生,話我面部係脂肪 打瘦面針都冇用

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

emimi 發表於 19-1-17 13:38
我相反,個身減到幾瘦都係面肥,115磅嘅體重,塊面影相似150磅,問左醫美醫生,話我面部係脂肪 打瘦面針都 ...

我同你一樣減幾瘦都係面肥,因為面部有脂肪,所以最近做咗hifu瘦面消脂

大宅

emimi 發表於 19-1-17 13:38
我相反,個身減到幾瘦都係面肥,115磅嘅體重,塊面影相似150磅,問左醫美醫生,話我面部係脂肪 打瘦面針都 ...

其實baby fat咪仲好,睇落去永遠都咁young。我依家反而覺得塊面太瘦唔好睇會比人感覺又老又殘。

大宅

哇我超想瘦面
JM你就好!慳返瘦面療程

公爵府

Joannechau777 發表於 19-1-17 16:40
其實baby fat咪仲好,睇落去永遠都咁young。我依家反而覺得塊面太瘦唔好睇會比人感覺又老又殘。
...

20歲前係baby fat,而家係肥c9囉,我覺得自己老左好似家燕媽媽咁款

禁止訪問

禁止訪問

大宅

emimi 發表於 19-1-17 22:37
20歲前係baby fat,而家係肥c9囉,我覺得自己老左好似家燕媽媽咁款
...

其實我以前都追求面部瘦的,以為越瘦越美,但年紀越大,睇既嘢又唔同左,原來面部真係要有番D肉才叫美及年輕,所以都羨慕D人面上有番D肉地,如果唔係,依家就唔會多左咁多人打自體脂肪塡面部
其實你面部肥都唔係唔好,起碼皺紋都少D

大宅

IloveJJ 發表於 19-1-17 22:44
我都係咁,攪到唔敢太瘦(朋友同老公都話面太瘦),但身又有點肥
...

Me too, 有時真的矛盾,因為下身肥,但面部又瘦,都唔知減唔減好,減又怕面部會凹,真的煩死人。

大宅

imhsewife 發表於 19-1-17 22:46
多數瘦胸先 個個都想瘦面 年中慳唔少 哈哈

唔係個個都想面瘦架,因為太瘦,會顯老,我奶奶成日同我講:阿嫂你減乜鬼肥呀,現在太瘦,以前塊面肥肥地咪仲好睇,餐餐都講呢句所以真的唔係個個喜歡下巴太尖架

禁止訪問

大宅

IloveJJ 發表於 19-1-18 07:39
係呀!而家只敢減咁瘦囉!唯有接受條腰粗既中年女人身型

我又冇腰粗,條腰保持25寸,但腿粗真難受

大宅

Joannechau777 發表於 19-1-17 10:18
真的激死人,每次瘦都是面部第一時間反影,下身永遠瘦唔到,Jm你們都是這樣嗎?其實最討厭瘦面部,因為會好 ...

有個醫生話減肥不好太急,太急就瘦左面,之後就會凹

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

樓主我同你一樣
我覺得好顯老
有咁上下年紀,面要有肉先好睇。

子爵府

Joannechau777 發表於 19-1-17 10:18
真的激死人,每次瘦都是面部第一時間反影,下身永遠瘦唔到,Jm你們都是這樣嗎?其實最討厭瘦面部,因為會好 ...

我非常明白你!因為我同你一樣,一瘦就瘦塊面先!個死人肚腩就超級難減 個個朋友都叫我唔好再減,話我太瘦,要我唧舊腩肉俾佢地睇先至信!

公爵府

回覆樓主:

我係一瘦就下半身先,但塊面好頑強
我高164,以前100磅,當年唔覺得自己好瘦,身邊都從冇人話我瘦,因為面超圓似pizza, 問起老公都話覺得識我多年冇瘦過,後來先知咁嘅身高體重,其他人已經瘦到面凹 幾年後我生3個肥左十幾磅,塊面由pizza升級做盆菜!

大宅

鰻魚仔 發表於 19-1-18 10:02
有個醫生話減肥不好太急,太急就瘦左面,之後就會凹

其實我冇刻意減肥,但工作時成日郁動,所以突然瘦左好多,塊面真開始有凹的狀況

大宅

IloveJJ 發表於 19-1-18 10:10
嘩,腿仲難減

絕對同意,腿係成個身體最難減的一部份

首頁

尾頁

跳至