自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

oceandeepsea 發表於 19-1-18 11:32
咁再公道d講

中國咁大,咁多廠,有牌子既,特別係日本品牌,係大陸做,同雜牌,講左都唔知咩黎既 ...

真心覺得大陸近年d電器品質好左,唔講其他,只係一部芭蕉扇已經好多人有幾部,我睇韓國綜藝節目d藝人都有

男爵府

ddkaka 發表於 19-1-18 11:24
駛乜公道,嗰啲人有機會踩中國野就開心,就算佢地用緊外國牌子嘅電器都有機會係中國生產或替牌機,不過最 ...

水晶宮

oceandeepsea 發表於 19-1-18 11:32
咁再公道d講

中國咁大,咁多廠,有牌子既,特別係日本品牌,係大陸做,同雜牌,講左都唔知咩黎既 ...

再再公道D講, 我係香港買既電飯煲, 大牌細牌就算樂聲特福, 都係一年貨仔內胆就花晒, 反而大陸買過兩個都用到三年以上, 不過我係買無塗層既, 但煮既飯比較爛, 可能米太新我又多水.....

男爵府

tammy2008 發表於 19-1-18 11:49
再再公道D講, 我係香港買既電飯煲, 大牌細牌就算樂聲特福, 都係一年貨仔內胆就花晒, 反而大陸買過兩個都用 ...

咁有無氣炸鍋推介呀?打算係淘入手一個

[size=x-small]囡囡 出世~重

象牙宮

回覆樓主:

我都想買,但唔知邊款好

禁止訪問

水晶宮

lilywl 發表於 19-1-18 12:38

無呀, 因為十年前淘既光波爐仲在生。。。氣炸我感覺放得好少野, 所以無興趣

珍珠宮

回覆樓主:

我有九陽壓力煲,可煲飯。 我當飯煲用。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

sassyqueen 發表於 19-1-17 11:06
請問淘寶有冇淘過飯煲,如有請推介

淘過蘇泊爾,好好用,煲過粥,飯同湯,又易洗,又夠綿

男爵府

虎到金來勳章

淳熙媽咪 發表於 19-1-18 01:55

用緊蘇泊x,方便我唔駛睇火又煲到粥,

請問邊個型號? 有LINK嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁再公道d講

咁我又公道d講,家人做電子產品貿易,拎好多貨辦返嚟,全部都用左好多年,我地都仲健在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

lilywl 發表於 19-1-18 12:38

我用緊吉尔曼2年,朋友用山本都話好用

水晶宮

回覆樓主:

電飯煲來講我覺得點都要試下 ih 同球釜。。。

我本身用2升電高壓煲煮飯,淘咗兩三年, 煮 cheap 米好 ok , 煮有色米都好淋, 幾硬既米都可以煮到好軟身, 但最近試東北米就唔掂啦, 全部煮到淋 pat pat 浪費晒d 靚米, 太少水又怕硬, 而且冬天煮唔到懶人煲仔飯, 因唔可以中途開蓋落料 , 試過早早放肉餅但肉餅太軟無晒口感。。。

都睇咗有鉄胆既健康飯煲但話條膠邊太 cheap 要煮幾次先無膠位, 但外型太薯我唔鐘意

最近都想轉番一般飯煲, 上面不外九陽 蘇泊耳, 美的呢幾款, 最緊要內胆夠厚

男爵府

maggieric 發表於 19-1-18 14:46
請問邊個型號? 有LINK嗎?

【苏泊尔电饭煲3L升智能小型迷你正品1-2家用3-4人电饭锅官方旗舰店】https://m.tb.cn/h.3HOSyi6?sm=f586ae 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥nos5brE3EGt¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

男爵府

我用緊內地做美的電飯煲,覺得質量幾好,性價比高👍

民房

sassyqueen 發表於 19-1-17 11:06
請問淘寶有冇淘過飯煲,如有請推介

呢個不錯 又高銷量依家仲有優惠添
【淘宝】苏泊尔电饭煲智能5L大容量家用1煮饭锅2官方旗舰店3正品4-5-6-8人
--------
【在售价】379.00元
【券后价】289.00元
--------
http://t.cn/E5LZkxx
或者复制这条信息¥SiTebryCQr4¥
打开【手机淘宝】即可查看

民房

淳熙媽咪 發表於 19-1-18 15:23
【苏泊尔电饭煲3L升智能小型迷你正品1-2家用3-4人电饭锅官方旗舰店】https://m.tb.cn/h.3HOSyi6?sm=f586ae ...

呢個都有優惠

【淘宝】苏泊尔电饭煲家用3L迷你电饭锅小型智能5官方旗舰店6正品1-2人3-4
--------
【在售价】189.00元
【券后价】169.00元
--------
【长按图片(emoji)识别二维码即可购买】

首頁

尾頁

跳至