請問淘寶有冇淘過飯煲

sassyqueen
|
請問淘寶有冇淘過飯煲,如有請推介
oceandeepsea
|
無淘過,但見人推介蘇泊爾,因為價相比平,我覺得有咁勁買咁勁,會抵d,即係1500當3000使
sassyqueen
|
oceandeepsea 發表於 19-1-17 11:17
無淘過,但見人推介蘇泊爾,因為價相比平,我覺得有咁勁買咁勁,會抵d,即係1500當3000使
...

Thx
|
sassyqueen 發表於 19-1-17 11:26
Thx

上淘寶睇過,原來蘇泊爾貴價果d,都成二三千蚊,咁留番用家比意見
sassyqueen
|
oceandeepsea 發表於 19-1-17 11:58
上淘寶睇過,原來蘇泊爾貴價果d,都成二三千蚊,咁留番用家比意見

係咩?我見IH 有個449
blackberry
|
我用九阳2年幾, 好用, 至鍾意佢個內胆, 日日用完全無花, 以前用過美的1年要換1次胆
wcpcelia    發表於 19-1-18 10:15
sassyqueen
|
blackberry 發表於 19-1-17 12:24
我用九阳2年幾, 好用, 至鍾意佢個內胆, 日日用完全無花, 以前用過美的1年要換1次胆 ...

唔該(emoji)(emoji)
Honey
|
香港買個日本牌子日本製都係$1k, 無謂試新嘢。
淳熙媽咪
|
sassyqueen 發表於 19-1-17 11:06
請問淘寶有冇淘過飯煲,如有請推介

用緊蘇泊x,方便我唔駛睇火又煲到粥,
平時可以預設時間煮飯
之前係香港買過3-4個牌子既電飯煲
最後都係淘寶果個方便d
朝早用黎煲粥,中午同夜晚會煮飯,
煮1碗飯都唔會痴底,好正
雙11買$100幾
sassyqueen
|
淳熙媽咪 發表於 19-1-18 01:55

謝推介,而家過左雙十一,要3xx-4xx 一個IH
ctsang
|
淳熙媽咪 發表於 19-1-18 01:55

我都係用蘇泊x,平平地用咗幾年,好滿意
fionfu
|
搭個咀,請問各位淘電器,要自行換三腳插蘇嗎?
viton
|
fionfu 發表於 19-1-18 06:41
搭個咀,請問各位淘電器,要自行換三腳插蘇嗎?

之前係其他post見有人話用返舊飯煲條線就得。

想請問下九陽好定蘇爾萡好?
其實我想淘IH飯煲好耐,但又少少怕危險
yucl_hk
|
大陸人都唔信大陸飯煲塗層
joetsang
|
小米智能飯煲
bongbongpatty
|
yucl_hk 發表於 19-1-18 09:21
大陸人都唔信大陸飯煲塗層

我香港買都係一千
teaspoon
|
樓主你好勇。早排先有壓國產壓力煲爆炸(唔係飯煲),毀容又爆爛屋,咁就一世。

https://hk.appledaily.com/china/daily/article/20170125/19908292
|
teaspoon 發表於 19-1-18 09:43
樓主你好勇。早排先有壓國產壓力煲爆炸(唔係飯煲),毀容又爆爛屋,咁就一世。

https://hk.appledaily.co ...

咁公道d講,篇野都無講咩牌子,中國咁大,佢求其用一個雜嘜,用咁耐又唔換,又唔知佢點用,咁會爆都係個別啫,係官方站淘美的,蘇泊爾,依d就唔使點驚既,不過要轉插,個插有問題,就另計啦
ddkaka
|
oceandeepsea 發表於 19-1-18 10:11
咁公道d講,篇野都無講咩牌子,中國咁大,佢求其用一個雜嘜,用咁耐又唔換,又唔知佢點用,咁會爆都係個別 ...

駛乜公道,嗰啲人有機會踩中國野就開心,就算佢地用緊外國牌子嘅電器都有機會係中國生產或替牌機,不過最緊要自己唔知就得
|
ddkaka 發表於 19-1-18 11:24
駛乜公道,嗰啲人有機會踩中國野就開心,就算佢地用緊外國牌子嘅電器都有機會係中國生產或替牌機,不過最 ...

咁再公道d講

中國咁大,咁多廠,有牌子既,特別係日本品牌,係大陸做,同雜牌,講左都唔知咩黎既,同樣係大陸做,都可以好唔同