懷孕經常哭

Cccyrr
|
成個懷孕過程,我都經常哭
成日同另一半嘈交,屋企又成日比壓力我
次次哭完都好擔心個bb會受到我情緒影響
但我真係控制唔到呀

CCHINGC
|
媽媽,辛苦了,試搵問題根本?成日同另一半吵架原因係?
GCHK
|
係亞,試下搵原因,慢慢解決,同老公好好傾下
我要做媽媽
|
你唔介意既話可以講俾我地聽架,媽媽咪諗太多嘢啦
ChansBB
|
CCHINGC 發表於 19-1-17 16:38
媽媽,辛苦了,試搵問題根本?成日同另一半吵架原因係?

真係要搵原因
唔係出左世嘈得仲勁
Kakababeeeee
|
我要做媽媽 發表於 19-1-17 21:53
你唔介意既話可以講俾我地聽架,媽媽咪諗太多嘢啦

係呀!我地好樂意傾聽ga!有乜事就全部講出來呀
haha748494
|
準媽媽可能受賀爾蒙影響,情緒激動D。記住儘量keep住輕鬆心情。
jamboo_ash
|
我都係,本身有抑鬱症同Anxiety..
以前都Keep住食藥

一年前停左藥,宜家懷孕13Weeks, 啲情緒開始返黎..
最近兩星期日日喊,好大壓力,成日亂諗野...好辛苦
bchuma
|
Cccyrr 發表於 19-1-17 14:42

可以係度抒發下。大家幫下你
mommy2015
|

你唔好成日喊呀!真係好影響BB㗎!我呢排都有啲工作壓力,攬到我睡覺都夢到,工作好煩,都好驚影響到BB。因為初期又擔心阿B駝得唔好,今個星期去驗T21, 好驚個result 。。。結構又未做,我都盡量叫自己小啲擔心,試下出去行下,聽歌放鬆等等。以前有壓力我可以跑步,但以家唔得。我都揾緊減壓方法。
GCHK
|
Kakababeeeee 發表於 19-1-18 21:18
係呀!我地好樂意傾聽ga!有乜事就全部講出來呀

對亞,有乜要呻可以講俾我地聽,會舒服D
BB豬—果果
|
係啊,呢兩日特別多。
Carmen8080
|
我覺得喊左舒服啲 想喊就喊囉 谷住唔喊仲辛苦
zukieem
|
試下搵個原因,同埋做d令自己放鬆既野減下壓,對你同bb會好d
zukieem
|
mommy2015 發表於 19-1-20 13:23
你唔好成日喊呀!真係好影響BB㗎!我呢排都有啲工作壓力,攬到我睡覺都夢到,工作好煩,都好驚影響到BB。 ...
咁真係要搵其他減壓方法,等報告都真係幾大壓力
JD930
|
加油
kmbb519
|
懷孕係咁⋯⋯喊完發洩左唔好諗咁多 我由懷孕到而家生左都係成日喊,郁d就喊喊喊
naiyiubb
|
諗下bb出左世同佢玩~見到佢笑
咩都會值得~

同老公唔好嘈, 同佢認真傾下,互相體諒
你地要為左bb, 正面d
仲有大把難關要一齊過ga! 加油!!!
hoganbaby
|

會嘅,我嗰時郁少少自己就流嗮眼淚,懷孕真係好容易喊,知道唔好,但都好難控制,不過都係要諗開啲,為咗bb開心啲,加油!