咳左好耐,睇左好幾次醫生都好唔返得晒

123blow
|
二小姐 發表於 19-1-17 16:57
我都咳左好耐,我同老公都咳到好似條氣管要飛出來咁,我老公直情咳到嘔,食政府黃色咳水就止左夜咳
...

呢隻勁大浸味, 我細個一咳睇極私家醫生吾好, 就要番政府睇 ! 最長食過一整個月
B301
|
咳左咁耐,冇諗吓去照吓肺?
joanneqq1205
|
如果咳處理得唔好
好易之後一轉天氣就好易咳
joanneqq1205
|
BBQBBKill 發表於 19-1-17 17:17
回覆 joanneqq1205 的帖子

有晒防偽標籤,應該唔會假掛

你呢隻啱架,唔好買錯其他似名嘅假牌子
dndoomostt
|
BBQBBKill 發表於 19-1-17 16:32
回覆 fanny590 的帖子

咁係咪要搵專科醫生? 會唔會好貴架?

貴係咪唔睇? 轉症變肺炎百日咳是單一範夠你受

係病向錢中醫架啦, 有本事唔比咩?

我早輪有兩聲咳, 夜晚綁住條頸瞓, 日頭飲薑水,呢d 天時多數係凍親寒咳

試下啦
mandy952
|
BBQBBKill 發表於 19-1-17 17:44
回覆 mandy952 的帖子

食晒成pack咪有排食?

大人一次食10粒,一樽食6次,一日3(emoji),其實一樽食兩日,當然食到冇咳可停
mandy952
|

萬寧,屈人寺,華潤堂先係正貨,平過睇一次醫生嘅
BBQBBKill
|

唔該JM!
如果再食唔好就會試下偏方
印第安公主
|

我好夾太和洞

嗰陣係睇住西醫,食到第6日,完全無起色,半夜三更喺梳化咳到典下典下,感覺到咳到內臟痛,眼水標,完全無得瞓。

同事見我咳成咁,就送咗一支太和洞比我,一日三次,一支有2日份量,我食到第5次已好咗八成

之後幾年一有咳,我都即刻食,一两日就完全好曬,唔會咳到第三日
Ng_Taitai
|
我都由聖誕開始咳到而家飲左鱷魚湯好左好多,但重係有d清唔到,好煩
印第安公主
|
mandy952 發表於 19-1-17 18:23
萬寧,屈人寺,華潤堂先係正貨,平過睇一次醫生嘅

無錯,一定只幫襯呢d買太和洞
auhiyo
|
有冇睇過街症?我試過咳好耐去睇街症比左隻咳水都幾有效。
Mrs.Jay
|
不如試下去農本坊睇中醫,我次次咳都會睇,通常飲第二次已經好左7成
melbournechu000
|
咳真係考起醫生我諗無邊個醫生即刻醫得好咳。
一定靠自己戒口及對正下藥,咳得耐又怕個肺有問題
平時煎炸嘢食少啲,人多地方帶番個口罩
zitzai
|
我 weekend 感冒,半夜咳到坐起身。睇中醫飲咗幾碗藥 d 咳都未斷尾,跟住呢幾日食馬百良秋梨琵琶蜜。今日無乜點咳
tsung
|

呢隻有效?
晴雯
|
可以去裕華國貨搵隻叫九粒止咳丸嘅中成藥,我個人覺得有用。
charity1017
|
睇中醫調理返
Poyau
|
考慮睇中醫 祝早日康復
MMVV
|
BBQBBKill 發表於 19-1-17 15:59
我諗都咳左好幾個月,係夜晚訓係到都會咳到成個人彈起果隻,咳到肺都甩咁制直情咳到漏尿睇完醫生佢開好幾隻 ...

有無鼻水?