37週可開刀生仔嗎?

Futurting
|
醫生係預產期會放假,佢建議可37週至38週3可揀一日開刀?但我驚太早唔係咁好(emoji)
Carmen8080
|
Futurting 發表於 19-1-17 17:05
醫生係預產期會放假,佢建議可37週至38週3可揀一日開刀?但我驚太早唔係咁好(emoji)
...

我都係37週開刀
Futurting
|
Carmen8080 發表於 19-1-17 17:22
我都係37週開刀

醫生決定還是有咩特別情況會安排咁早開刀?
Carmen8080
|
Futurting 發表於 19-1-17 18:57
醫生決定還是有咩特別情況會安排咁早開刀?

醫生安排 通常開刀都早兩至三星期
Miko3B
|
...

其實37週已係足月啦!
RubyYu07
|
37週之後都可以,其實bb係媽咪子宮一日,好過係出面一個星期。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 19-1-17 19:51
37週之後都可以,其實bb係媽咪子宮一日,好過係出面一個星期。

同意,37週已經係足月
Futurting
|
RubyYu07 發表於 19-1-17 19:51

所以我先唔想太早開刀,但醫生又要放假,搞到唔知點算(emoji)
haha748494
|
我大囝都系37W2就開刀。
我要做媽媽
|
咁我建議就38週喇,如果可以揀既話
Jellyfish2018
|
...

我38w2開刀。其實唔駛太擔心,過咗37week已經足月。生完以後開始飲奶飲得多都會大得好快。
hoganbaby
|
...

醫生都話可以,又37週足月,正常就冇問題嘅,同家人再商量下