自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

公爵府

醒目開學勳章

opl2 發表於 19-1-17 18:18
根本冇野好講,有D 係生活飲食超級健康,又有做運動,中!有D 係飲食普普通通,會食下垃圾食物又冇做運動, ...

食件餅會致癌,比錢攞張收據又話會致癌,輻射水又日日流出大海,唉!

公爵府

所以要珍惜每一天

水晶宮

根本冇野好講,有D 係生活飲食超級健康,又有做運動,中!有D 係飲食普普通通,會食下垃圾食物又冇做運動, ...

係架,我都中咗,健康人士多運動飲食健康開心,只能說時也命也

門常開    發表於 19-1-18 11:45

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

opl2 發表於 19-1-17 18:36
係呀係呀!
就算有買保險都一定俾唔起,要去睇政府,有咁嘅病真係好可憐,好心痛
...
政府腫瘤科大堂好多人等見醫生覆診,近呢幾年係多左人中招,等待時間愈來愈耐。
有次陪家人覆診,同姑娘吹水,佢都講唔知幾時輪到佢訓係度做治療。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

空氣污染, 食物加化學野, 唉
放下自在

男爵府

而家既食物含有太多添加劑,而又食得太多肉類,周圍充斥化學毒素,壓力大,又鍾意夜瞓
普遍缺乏戶外活動,而係室內做運動,呼吸極差既空氣,可能重衰過唔做
未來應該會越來越多人患病

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

jellomama 發表於 19-1-17 18:20
人生無常,要珍惜每一天!

感恩活著每一天、用力去愛身邊人、要說出聲……我愛你

男爵府

luvkaka 發表於 19-1-17 19:23
係架,我都中咗,健康人士多運動飲食健康開心,只能說時也命也
你做運動係咪多數係室內做器械,好少去戶外多樹木既地方?
飲食係偏向西方式既營養 ?

珍珠宮

回覆樓主:

咁慘

水晶宮

yanyanmm 發表於 19-1-17 20:09
你做運動係咪多數係室內做器械,好少去戶外多樹木既地方?
飲食係偏向西方式既營養 ?
...

一半一半,我跑步就跑馬場跑街,做gym就當然gym room啦!
中西都會食,中餐一星期五餐,另外一餐外賣/出街食,一餐西咁囉,我又早生BB,餵足两年人奶架,冇生族史,唔煙唔酒架,但都生乳癌

大宅

luvkaka 發表於 19-1-17 20:13
一半一半,我跑步就跑馬場跑街,做gym就當然gym room啦!
中西都會食,中餐一星期五餐,另外一餐外賣/出 ...

方便講患病年紀嗎?
會唔會越年紀大,累積毒素越多,所以中年多患病。

水晶宮

cnicky 發表於 19-1-17 20:19
方便講患病年紀嗎?
會唔會越年紀大,累積毒素越多,所以中年多患病。
...

梗係唔係啦,我30中架ja

珍珠宮

回覆樓主:

我而家成日聽生死的YouTube片,聽完更明白人终有一死,聽得多反而會有心理準備,珍惜每一個當下。

侯爵府

2024年龍年勳章

stagea 發表於 19-1-17 18:21
我家人去到好大年紀先發覺,第四期,仲有一位一年級小朋友,最後都走了,根本無先兆,呢樣野無樣睇。

...

一年級。。。聽到都心痛

stagea    發表於 19-1-17 20:58

侯爵府

我自己本身情緒好差,有時候都會擔心如果自己有乜事,個女點算?

子爵府

清茶淡飯丶乜都食啲丶運動丶冇煙洒
家中老人年過90都係咁生活

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好似感冒咁啦,而家

水晶宮

回覆 opl2 的帖子

好多人話係基因, 冇得好講

男爵府

chichiho 發表於 19-1-17 20:51
清茶淡飯丶乜都食啲丶運動丶冇煙洒
家中老人年過90都係咁生活

90,其實年代唔同冇得同我地依代比較啦(我係80後),90歲,佢地果陣電話都唔講得多啦,完全唔同,冇野好講

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

opl2 發表於 19-1-17 18:50
點頂得順!!!唉!!!

係, 個爸爸工都辭埋, 不似人形, 我地係親戚做唔到乜野

首頁
12345...13

尾頁

跳至