網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係淘寶買左一張拼接床加床墊,一直同賣家溝通都冇問題,因為打算趕在新年前可以收貨,所以請店主用順豐直送香港,今日終於收貨,但係只收到床架,我懷疑店主係pack漏左床墊,所以即刻通知佢,點知店主話床架同床墊一直都係分開送,因為怕床架壓爛床墊喎,但我話你地一直都冇提過分開送貨,依家佢唔肯承認送漏,重要我自己比多次運費 都唔知點同佢傾,想請教下各位我應該點處理好?

別墅

Mickiki_bb 發表於 19-1-17 19:59
我係淘寶買左一張拼接床加床墊,一直同賣家溝通都冇問題,因為打算趕在新年前可以收貨,所以請店主用順豐直 ...

重有就係,就算店主話分開送貨,都應該有2張單號碼,我叫佢比床墊單號我,佢比唔出先話係未發貨,我覺得佢好唔老實囉

翡翠宮

我係淘寶買左一張拼接床加床墊,一直同賣家溝通都冇問題,因為打算趕在新年前可以收貨,所以請店主用順豐直 ...

床墊唔同佢買……

象牙宮

今日終於收貨,但係只收到床架。 床架ok? 
墊放棄,取消單。 
再去別家淘。

FYI,  友人試過買床架送墊。
也是分開送。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

333s 發表於 19-1-17 20:11
床墊放棄,取消單。 
再去別家淘。

多謝你的回覆,我諗都唯有係咁喇,其實床架都有問題,床頭款式造錯,床尾塊木有瑕疵, 其實之前我都有淘過另外一啲bb床,質量都好好, 其實少少瑕疵我都可以接受嘅 ,最大問題係冇床墊用,有d失望

別墅

lyh80115 發表於 19-1-17 20:04
床墊唔同佢買……

多謝你的回覆, 我諗都唯有係咁喇

男爵府

借po問下,順豐直送,賣家報價外,仲有咩附加費,派送上門要加20-30嗎?運費是否一早預付才包郵

別墅

skippy 發表於 19-1-17 21:02
借po問下,順豐直送,賣家報價外,仲有咩附加費,派送上門要加20-30嗎?運費是否一早預付才包郵
...

自付運費的話,順豐通常用到付方式,上門好似加$30

男爵府

Mickiki_bb 發表於 19-1-17 22:25
自付運費的話,順豐通常用到付方式,上門好似加$30

thx ar

琥珀宮

333s 發表於 19-1-17 20:11
床墊放棄,取消單。 
再去別家淘。

其實床墊就唔好同佢買,都唔知入面係咩黎

男爵府

題外話,咩叫達人
依家D中文真係越黎越唔明講咩

別墅

cc4321 發表於 19-1-19 08:21
題外話,咩叫達人

孟子: 古之, 得志澤加於民, 不得志修身見於世, 窮則獨善其身, 則兼濟天下。

kittykwok385    發表於 19-1-19 22:03

別墅

cc4321 發表於 19-1-19 08:21
題外話,咩叫達人

在某方面非常精通或能力超強的人,意同「專家」或「高手」。二十世紀末來出現的外來詞,源於日語

別墅

mandy952 發表於 19-1-18 22:45
其實床墊就唔好同佢買,都唔知入面係咩黎

多謝你的意見~
訂造特別尺碼床墊,如果係香港訂既價錢都比較貴,而呢張拼接床又唔係主要同黎訓,所以先選擇淘寶,都明白一分錢一分貨嘅道理,收到貨後都會打開睇下內裏先用,希望ok啦!

琥珀宮

Mickiki_bb 發表於 19-1-20 03:06
多謝你的意見~
訂造特別尺碼床墊,如果係香港訂既價錢都比較貴,而呢張拼接床又唔係主要同黎訓,所以先選 ...

我上次就係運送問題攪唔掂最終係香港買算數,個老闆娘介紹雜牌床褥,但係大廠造嘅比我,so far都幾好
可試下搵返區內老誌號嘅舖頭

首頁

尾頁

跳至