大家通常喺"樓上"買咩?

imlu28
|
囍 發表於 19-1-18 05:21
響螺,三文魚都好抵

我都有買啊。
Watashiwamomo
|
回覆 細細聲 的帖子

黑豆茶/乾果類/玫瑰花/胎菊有時候會買下些海味送禮
樓上真係幾多選擇貨品亦唔差而且有部分的貨品品質唔錯,所以得閒無事都會入去行番2轉睇下有咩低買
|
Watashiwamomo 發表於 19-1-18 10:06
回覆 細細聲 的帖子

黑豆茶/乾果類/玫瑰花/胎菊有時候會買下些海味送禮

借位一問。。。。我早排買左佢隻北海道黑豆茶,但一開袋就好大陣味,係香唔係咩臭味或化學味,請問係咪咁架?包嘢放係櫃,一開櫃門陣味都好勁咁湧出黎。。。。同埋,飲左幾次後,小便都有d味,你有冇咁嘅情況?
alicialee1210
|
乾瑤柱送禮用
Watashiwamomo
|

回覆 [email protected] 的帖子

我都係買呢款茶,黑豆茶既味係會好香濃(有點似煙薰味)正常的喔!味道和麥茶差不多,係呢類茶的特式。(部分人係會飲唔慣,成家人裡得我鐘意飲)妳試飲下睇下得唔得,唔得既可以買清一些茶(如烏龍/綠茶那類)至於小便有呢隻味就唔太覺,因為我飲左好多年了,如果係有既都唔出奇正如飲左咖啡排出來黎既尿有少少咖啡味
ryan_mami
|
香菇脆,日本花菇。
Onlok
|
細細聲 發表於 19-1-17 20:02
想八卦下

可否講下價錢?
ZELY1005
|
坐月時會買佢哋d南棗嚟煲代茶因為驚出面買到d假南棗~同埋大女咳得犀利時買過鱷魚排骨嚟煲湯~C6 & 62最鐘意近過年買開心果話平wo~
amyamy123
|
我係樓上買過一次杞子, 一沖水已經有陣漂白水味, 已經飲唔到
Onlok
|
ryan_mami 發表於 19-1-18 11:38
香菇脆,日本花菇。

可否報日本花菇幾錢斤
cherrieloy
|
細細聲 發表於 19-1-17 20:02
想八卦下

大地魚粉

煮湯麵一流
schi
|
乜有咁多野賣㗎!連牛丸都有 ,我以為只係賣貴價海味雜貨\年貨之類。
魚兒小寶貝
|
imlu28 發表於 19-1-17 21:10
冬菇、瑤柱、花膠、海味、蝦干,杞子、南北杏、紅莓乾、車厘子乾、零食、調味料、我係樓上的忠實粉絲。

...

原本想開post問,請問你有冇試過樓上隻菇粉?好古怪!無論點整都唔溶嘅!係咪我唔識用呢!?
南瓜餅
|
近期 買黑杞子 藜麥面 瑤柱 花膠
candycakee
|
胎菊,杞子,南棗,雪耳
乾螺頭,蓮子,麥冬
淮山,黨参,三文魚
無話可說
|
鱷魚肉煲湯
Chubbpiggy
|
杞子、黎麥
caryfox
|
花(emoji)参、蓮子、麥冬、元肉、杞子、淮山、
陳皮普里、檸檬紅茶、菊花、羅漢果、
杏乾、提子乾、
冬瓜糖茶、玫瑰花茶、
|
Watashiwamomo 發表於 19-1-18 11:29
回覆 [email protected] 的帖子

我都係買呢款茶,黑豆茶既味係會好香濃(有點似煙薰味)正常的喔!味道和麥茶差 ...

哦,明白,唔該晒
cathy-tse
|
我只係買過冬蟲草同埋陳皮