受過傷先會明白 錢係幾咁重要

阿玥兒
|
女人自己要有私己錢真係好重要,男人靠唔住
未受過傷既人係唔會明白
咩都會出賣你 但錢一定唔會
BBJOJO    發表於 19-1-21 20:09
drm    發表於 19-1-19 03:44
appledai
|
怕就買保險囉
Poyau
|
多個錢傍身
Lamhiuyu
|
係!
靠?點靠?
真係嘥x氣
ash_yehyeh
|
一句到尾

女人要有本事

就算無錢,去搵錢就ok

無錢但去食政府,都係廢人一個
tsung
|

7月豆沙包
|
我認同!!
happy_eatnsleep
|
阿玥兒 發表於 19-1-17 20:25
未受過傷既人係唔會明白

唔洗受過傷,失業已經知了
是是但但
|
未受過傷既人係唔會明白

錢,不嬲都重要,而且錢就係萬惡。呢個世界自問清高唔睇重錢既人有好多,但事實真正做到清高視錢財如糞土的,又有幾多個?通常講自己唔看重錢的人,大多是不缺錢用既人。有幾多個足襟見肘,3餐不繼的人會講呢啲?唔係完全冇,但真係萬中無一,少之有少囉。
littlefunpig
|
幾時都係,仲要居安思危。財政獨立,最好掌握屋企既經濟大權,重要資產寫自己名,唔係有幾千萬cash/ 幾層full pay樓收租都唔好輕易做ftm, 要keep住份工,搵錢儲錢。
kalych
|
回覆 阿玥兒 的帖子

極之贊同!深切體會!
原子邦妮
|
littlefunpig 發表於 19-1-18 22:08
幾時都係,仲要居安思危。財政獨立,最好掌握屋企既經濟大權,重要資產寫自己名,唔係有幾千萬cash/ 幾層fu ...

居安思危講得好好
Vpoonjk
|
絕對同意
ngwong2
|
未受過傷既人係唔會明白

E+知都不遲!加油!
maymaysheep
|
我係過來人,我好明白同埋同意你講的嘢,男人變起心上嚟好恐怖,要靠自己
萍pig
|
ash_yehyeh 發表於 19-1-17 23:47
一句到尾

女人要有本事

一定有班無本事搵錢的C9 出嚟咬你,話有男人養,就係佢嘅本事啦! 佢嘅男人一定靠得住喎。
熱媽
|
回覆 阿玥兒 的帖子

我媽一早已教我要有D私己錢旁身,我好聽話架
Jessie688
|
所有成年人都係一樣,自己有手有腳點解要靠人?
熊熊老婆
|
littlefunpig 發表於 19-1-18 22:08
幾時都係,仲要居安思危。財政獨立,最好掌握屋企既經濟大權,重要資產寫自己名,唔係有幾千萬cash/ 幾層fu ...

絕對認同!所以我覺得有些媽媽係財政不鬆動的環境下,還選擇做ftm, 很勇敢,厲害!
wmkcnw
|
未受過傷既人係唔會明白
就算親生仔都不如近身錢