肥媽媽一定中妊娠糖尿?

多拿b夢
|
我未陀bb已 80kg up
依家5weeks 好驚會中妊娠糖尿
有冇媽媽都係肥胖但無中妊娠糖尿架?可以比我放心下
我要做媽媽
|
其實好睇飲食習慣架,都唔一定中既,不過就機率大D
Carmen8080
|
我臨生225磅 無中糖尿 不過我本身有食herb
mikikwok1208
|
我臨生200磅,無戒口,無中糖尿
luckdog2005
|
多拿b夢 發表於 19-1-17 21:38
有冇媽媽都係肥胖但無中妊娠糖尿架?可以比我放心下:pity ...

我未陀b 80kg ,頭嗰幾個月食唔落嘢跌到得73kg
依家34週上返79kg ,飲左兩次糖水都過關無事(emoji)
haha748494
|
我覺得唔一定會,如果擔心,先去驗下。
多拿b夢
|
Carmen8080 發表於 19-1-17 21:51
我臨生225磅 無中糖尿 不過我本身有食herb

咩係herb? 有咩作用架?
多拿b夢
|
haha748494 發表於 19-1-18 08:51
我覺得唔一定會,如果擔心,先去驗下。

咁早可以驗?
cclau2046
|
回覆 多拿b夢 的帖子

hello

我都係肥媽媽60KGS ,但我平時少食甜野,其實吾鍾意食,最多飲熱奶茶或檸茶先加糖,係咪妊娠糖尿機會少D中呢?

rgds

CC
e60013
|
我有左前係77kg, 本身無糖尿。
點知3個月時驗就中左妊娠糖尿。只係超左小小炸
7月先生,有排捱。
puppydingo
|
no
多拿b夢
|
e60013 發表於 19-1-18 10:06
我有左前係77kg, 本身無糖尿。
點知3個月時驗就中左妊娠糖尿。只係超左小小炸
7月先生,有排捱。 ...

超左少少都要日日打針吉手指?
lfnewgirl
|
cclau2046 發表於 19-1-18 10:04
回覆 多拿b夢 的帖子

hello

60 都肥? 我而家55啦 係咪都要忍口了?
hoganbaby
|
多拿b夢 發表於 19-1-17 21:38
有冇媽媽都係肥胖但無中妊娠糖尿架?可以比我放心下:pity ...

應該相對嚟講容易中啲啩,所以平時要好注意飲食
haha748494
|
回覆 多拿b夢 的帖子

問下醫生意見,飲食清淡D.
邱優
|
我係肥媽,差不多80kg(我好矮)成個孕期係咁食野都無事。。反而我幾個朋友瘦底,唔係好食到野就中左
kissapplegirl
|
7w時大約68kg,到生bb時89kg
我爸爸有糖尿,我飲糖水測試都合格呀,唔洗擔心啦
我仲日日食甜野,成日食糖水澱粉質
yuet_mama
|
我未陀bb果陣就已經66KG, 衣家14W 重左1KG
希望唔會中啦