自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lovely-panda 發表於 19-1-18 07:35
係~
你好叻,咁清楚~

真係認真plan過嘛

學樓上話齋,短期課程大把,不過讀完當旁下身好了,想做專業人士賺幾百蚊個鐘,仲有好大距離
流嘅
https://clc.hkfyg.org.hk/2017/12/15/兒童遊戲治療師課程/
較堅嘅(上咁耐,都只係話可計時,唔係包註冊)
https://www.bgca.org.hk/files/bgca/PDF/20170225BGCA%20Accredited%20Play%20Therapy%20Training%202017.pdf

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Charlotte_mom 發表於 19-1-18 07:16
註冊遊戲治療師,要一個社工 bachelor degree加心理學master degree至可註冊(之前search過)
而且Sheffiel ...
我囡之前正正想讀心理學, 睇完要求後打晒退堂鼓, 讀完 4 年再讀埋 master 先可以註冊, 佢話驚未讀完會自己痴左先

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

miriam 發表於 19-1-18 08:45
我囡之前正正想讀心理學, 睇完要求後打晒退堂鼓, 讀完 4 年再讀埋 master 先可以註冊, 佢話驚未讀完會自己 ...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Charlotte_mom 發表於 19-1-18 07:44
真係認真plan過嘛

學樓上話齋,短期課程大把,不過讀完當旁下身好了,想做專業人士賺幾百蚊個鐘,仲有好 ...
早排都睇過資料, 美國有野雞大學既心理學課程係唔使考試架, 係香港畀錢讀就得.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

miriam 發表於 19-1-18 08:45
我囡之前正正想讀心理學, 睇完要求後打晒退堂鼓, 讀完 4 年再讀埋 master 先可以註冊, 佢話驚未讀完會自己 ...

係呀,我都係前排睇人討論,至知原來心理bachelor係無咩用,但上master又勁難(同讀law一樣,無PCLL,得LLB, 只夠旁下身)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

扮專業嗎?
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

民房

各受害人要討回公道唯一方法是立刻向香港醫務委員會投訴,我朋友三個月後騙徒主動和解。手快有手慢沒有,有限公司清盤了就沒有任何責任。

民房

回覆 lovely-panda 的帖子

各受害人要討回公道唯一方法是立刻向香港醫務委員會投訴,我朋友三個月後騙徒主動和解。手快有手慢沒有,有限公司清盤了就沒有任何責任。

民房

回覆 woodpecker 的帖子

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 19-1-18 10:08
係呀,我都係前排睇人討論,至知原來心理bachelor係無咩用,但上master又勁難(同讀law一樣,無PCLL,得LL ...

讀心理學master難 主要原因是位少,現在讀PCLL 又是多人争,但位少。

其實專科,要求高是必須的。

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

不嬲覺得條友吹水多。

伯爵府

stef 發表於 19-2-7 12:00
不嬲覺得條友吹水多。

男爵府

lovely-panda 發表於 19-1-18 07:39
我之前睇片,話佢太太最失意時認識佢。我感覺佢太太好順從他~

我初初覺得佢老婆比人呃,但似乎唔係,而家係比人洗左腦

伯爵府

topyy 發表於 19-2-8 12:55
我初初覺得佢老婆比人呃,但似乎唔係,而家係比人洗左腦

好慘

首頁

尾頁

跳至