自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

小星星1 發表於 19-1-18 08:38
全部帶嘢食,幾個人咋

咁你都帶羅,同佢地傾下計

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-1-18 08:20
初初被迫都唔慣架,覺得一個人去餐廳,人地會覺得我無朋友
而家慣左,好free。間中 ...

我d同事吾會叫你食,我情願自己一個食各自為政,有一小時自由時間比自己輕鬆,不知幾好!

子爵府

帶飯自己一個食,食完恰半個鐘!

伯爵府

fanny590 發表於 19-1-17 23:38
帶飯在自己位食, 輕鬆唔駛出去迫唔駛同同事social, 自己食完又可出去行街 ...

完全屬於自己的時間

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

約人都懶
我自己一個食

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

多數自己食,一兩個星期同同事食一次!

瑪瑙宮

係呀, 日日一个人.

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

多數係,不知幾自由

大宅

bbshop_bb 發表於 19-1-17 23:52
自己一個食。
鍾意食咩都唔駛煩
同意,食完就行街

男爵府

回覆樓主:

十幾年都係自己食

大宅

回覆樓主:

多數自己一個人吃,好 enjoy! 同事一起吃多數講是非,仲煩。。

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

我以前係帶飯或叫外賣係位食, 一邊食, 一邊睇當日新聞或煲下劇, 後來被同事話, 夾硬一齊出街食. 但每次食飯勁多是非.
E+成日比人拉出去食, 但偶爾我都要求自己一個食的.

男爵府

畀面勳章

自己食最好, 難得自在, 又唔使埋堆聽是非

男爵府

回覆樓主:

我多數帶飯,有時無帶就鍾意自己食,食咩唔洗就人,鍾意食完行街又得,早d返去訓一陣又得聽,唔鍾意聽太多是非。不過間唔中都要應酬同事join埋一齊食,齋聽social下咁。

侯爵府

2024年龍年勳章

fanny590 發表於 19-1-17 23:38
帶飯在自己位食, 輕鬆唔駛出去迫唔駛同同事social, 自己食完又可出去行街 ...

同你一樣

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

一時時
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

回覆樓主:

多數自己食,就算帶飯都係自己位食,但一、二個星期會和同事食,因佢哋好八,同佢哋食會收到料,但成日對住又好煩

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

帶飯喺自己位,邊睇劇邊食,爽呀

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

29XX86 發表於 19-1-18 00:35
樣樣都有,有時同同事,有時一人,有時係公司一人食,有時係公司同同事一齊食,各樣都enjoy呀,我就鐘意出 ...
以前我又係咁

首頁

尾頁

跳至