你哋返工食晏是否自己一個人?

小星星1
|
如題
fanny590
|
帶飯在自己位食, 輕鬆唔駛出去迫唔駛同同事social, 自己食完又可出去行街
miffyumiffy
|
每日都同同事食
luvysl_blythe
|
miffyumiffy 發表於 19-1-17 23:39
每日都同同事食

same
小星星1
|
fanny590 發表於 19-1-17 23:38
帶飯在自己位食, 輕鬆唔駛出去迫唔駛同同事social, 自己食完又可出去行街 ...

不悶嗎?
小星星1
|
miffyumiffy 發表於 19-1-17 23:39
每日都同同事食

你就好啦,我發現而家返工啲同事好冷漠
wcpcelia    發表於 19-1-18 09:49
bbshop_bb
|
自己一個食。
鍾意食咩都唔駛煩
lily233242
|
10年來都是自己食
lily233242
|

拿拿聲食完自己再去shopping

chocolatebean
|
回覆 fanny590 的帖子

ME2
咁多年都係自己位食, 一面食一面上WEB, 睇劇, 千其唔好有人同我CHAT, 唔好浪費我時間, 不知幾ENJOY
fanny590    發表於 19-1-18 08:48
難離難捨
|
一時時啦
有時想自閉有時想一齊食
bing-jing
|
容納不到多一個人
bbkq
|
我係一個出去食,
自由選擇食咩,
做咩,
行咩,
睇咩,
mickeymok410
|

c.vieri
|
以前返工咁多年都係鐘意自己一個食
29XX86
|
樣樣都有,有時同同事,有時一人,有時係公司一人食,有時係公司同同事一齊食,各樣都enjoy呀,我就鐘意出街食多,就算一個人食都自得其樂。
|
chocolatebean 發表於 19-1-18 00:02
回覆 fanny590 的帖子

ME2

我都係,好鍾意一個人食飯
fanny590    發表於 19-1-18 08:48
twotigers
|
其實唔少公司啲人好冷漠,我見過唔少,你可以自己帶飯或叫外賣坐喺自己個位一面食,一面玩手機或用電腦睇片。
龍蝦
|
每間公司唔同,A公司鍾意成班同事一齊食;
B公司啲人大多數叮飯喺自己位食;
C公司我就頭一兩個月跟teammate食(唔熟附近食肆),之後就為慳錢改咗一個人買飯喺位食,咁樣亦多咗私人時間;

我都短暫返過幾間唔同公司,有啲公司係啲人唔會理妳,咁我由day 1就自己食⋯⋯
糯米米糍
|
多數自己食,唔鍾意social,好enjoy自己一個lunch time可以真正休息下