「龍床」發展商,佳源爆煲,股價暴跌80%~

大力大力
|
應該被銀行斬倉~

內房股佳源國際控股﹙2768﹚午後被「清倉式」拋售,暴跌逾8成。該股最新報2.58元,瀉80.2%,成交額5.57億元;市值蒸發約261億元。
目前未知悉佳源國際暴跌原因,該公司上周公布2018年12月合約銷售額21.5億元人民幣,按年減少31%。
相比其他房地產股,佳源國際的知名度較低,但旗下香港新盤屯門「菁雋」卻曾引來一陣的哄動。佳源國際去年底推售菁雋,由於該盤最細單位實呎只有128方呎,被喻為「龍床盤」,引來廣泛報道。

佳源股價於午後2時許急挫,股價曾低見1.4元,大跌89%。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ctsang
|
其實龍床尺價幾多 一個128尺單位咩價錢?
agee
|
睇佢幾時5合1
大力大力
|
ctsang 發表於 19-1-18 03:12
其實龍床尺價幾多 一個128尺單位咩價錢?

菁雋呎價1.69萬 貴絕屯門 網民:成世租樓算啦|龍床盤|香港樓市2018

「龍床盤」— 屯門新盤菁雋昨日公佈首張73伙價單,個別單位呎價高達21,756元,較太古城還要昂貴。價單掀起網民熱烈討論,有人認為開價並不合理,亦有人覺得這次開價反映了發展商睇好後市。
wcpcelia    發表於 19-1-18 12:05
lovely-panda
|
報應
yucl_hk
|

乜鬼發展商的龍床盤, 裏面成間板間房甘,
衰過公屋, 梗係無人買啦!

人地天鑽細單位, 成間酒店咁!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Manmanca
|
ChloeMa
|
抵死!
bbshop_bb
|
抵佢,無良商人
minmin
|

超級同意..
amyamy123
|
佢真係以為越細越有人買
mandy952
|
lovely-panda 發表於 19-1-18 07:44
報應

但報應係買佢股票嘅股民身上呢
littlefunpig
|
佢賣埋咪埋,仲要衰多口,講咩龍床,出d咁既監倉房,仲要咁講野,簡直淺踏香港人既尊嚴,當香港人係狗咁,
以為係樓就有人俾幾百萬,打死一世工同你買!?

成班管理層都無腦,抵佢死

小小馬奇朵
|
抵佢
一層廿九伙都做得出
simple430
|
龍床其實係狗竇
CHANYINTING
|
我真係唔明政府點解會批則,消防走火都唔應該過到關啦
政府自己都但求殖民,先會亂咁批圖則,搞到香港一鑊泡
sauNG
|
抵死,計到盡又想賺到盡
cinda72.
|
CHANYINTING 發表於 19-1-18 12:41
我真係唔明政府點解會批則,消防走火都唔應該過到關啦
政府自己都但求殖民,先會亂咁批圖則,搞到香港一鑊 ...

批得就即係過到啦
esmehouse
|
抵死
twotigers
|
抵死