真系好奇怪

rex13
|

bk有jm講過,個排講過咩話題,ig/fb就個彈咩廣告。
就系星期日同c6講話整條鑽石鏈,點知ig就彈左啲鑽石鏈既廣告出來但我完全冇系電話搵過有關資料

sf013hk
|
你而家先知互聯網,智能手機,同大數據可怕既地方,太遲了。
Angel_Rose
|
試過類似,上興趣班果度當時轉左個新老師,成班同學係whatsapp度討論佢,幾日後,fb的"建議朋友"彈左果位老師出黎,我cap圖比大家睇,最終發現,淨係我fb有彈,其他同學無彈
一杯凍奶茶
|
我講過「夾耳環」就日日彈廣告

所以其實電話識偷聽嫁
rex13
|
Angel_Rose 發表於 19-1-18 09:03
試過類似,上興趣班果度當時轉左個新老師,成班同學係whatsapp度討論佢,幾日後,fb的"建議朋友"彈左果位老師出 ...

fb,如果有佢電話都會彈出建議朋友⋯
由於我同c6傾個時,我話我興趣一般,所以我完全冇諗過整,故佢咁都彈出嚟先覺得出奇,系我未講過呢樣嘢之前,我一次都未見過呢類廣告⋯
真系好恐怖
rex13
|
一杯凍奶茶 發表於 19-1-18 09:04
我講過「夾耳環」就日日彈廣告

所以其實電話識偷聽嫁

rex13
|
sf013hk 發表於 19-1-18 09:00
你而家先知互聯網,智能手機,同大數據可怕既地方,太遲了。

上次jm討論我已經半信半疑⋯⋯
但呢次真系
happyty
|
咦,咁啱我又有呢個問題喎。
sf013hk
|
回覆 rex13 的帖子

我成日用智能平版聽歌。有時聽到否否歌曲,想查一下個歌詞,用手機(係手機,即係完全另外一部機)係Google search一下。好多時候你打歌名頭一兩個字,佢已經識認到隻歌出黎,問你驚未?
Angel_Rose
|
rex13 發表於 19-1-18 09:10
fb,如果有佢電話都會彈出建議朋友⋯
由於我同c6傾個時,我話我興趣一般,所以我完全冇諗過整,故佢咁都彈 ...
無呀,我們無老師電話
rex13
|
Angel_Rose 發表於 19-1-18 09:37
無呀,我們無老師電話

Charlotte_mom
|
試過類似,上興趣班果度當時轉左個新老師,成班同學係whatsapp度討論佢,幾日後,fb的"建議朋友"彈左果位老師出 ...

你打字、語音輸入,已經入晒record啦
Angel_Rose
|
Charlotte_mom 發表於 19-1-18 10:05
你打字、語音輸入,已經入晒record啦
無用語音,打字無打佢名,大家打'新老師"
emimi
|
大肚時google孕婦照,一開fb就4,5間攝影公司廣告
emimi
|

會唔會因為你有加其他老師或個教育中心嘅fb,所以老師一入職,你地就變左有共同朋友?
Angel_Rose
|
emimi 發表於 19-1-18 10:12
會唔會因為你有加其他老師或個教育中心嘅fb,所以老師一入職,你地就變左有共同朋友?
...
都無呀,同埋老師不是新入職,係舊老師走左佢黎補位
做個靚太
|
所以好早就有講,好多程式,都有竊聽功能!
柴犬qq
|
平時開個定位,已經知道你去開邊!
tsung    發表於 19-1-18 21:00
plumtree
|
rex13 發表於 19-1-18 08:55
bk有jm講過,個排講過咩話題,ig/fb就個彈咩廣告。
就系星期日同c6講話整條鑽石鏈,點知ig就彈左啲鑽石鏈既 ...

咁恐怖 死啦我而家先知。等我試下先得。