嘈音

doubleama
|
樓上住客由12月開始, 較手機震機, 半夜2-3點起身, 閉在佢好多時震唔醒, 起碼震成半小時或再提醒震, 佢手機放在窗, 震到樓下我D 櫃都震, 嘈醒我同老公, 好彩無嘈醒阿仔阿女, 我已向管理處反映, 佢地都無改善, 請問各JM 有咩教路, 係唔係要報警先有用呢?
謝謝.
junjun2013
|
doubleama 發表於 19-1-18 10:34
樓上住客由12月開始, 較手機震機, 半夜2-3點起身, 閉在佢好多時震唔醒, 起碼震成半小時或再提醒震, 佢手機 ...

佢部乜電話咁勁
tkop
|
樓上住客由12月開始, 較手機震機, 半夜2-3點起身, 閉在佢好多時震唔醒, 起碼震成半小時或再提醒震, 佢手機 ...

咁震唔係噪音喎
Poyau
|
部手機震到樓下櫃郁
js829
|

寫張紙仔放入佢信箱到 將個情況話比佢知 請佢放其他地方或較細小小聲 因會嘈醒小孩睡覺等。當然要寫得客氣有禮些 希望佢幫幫手
iriswy
|
震到咁勁?
cbeyond
|
咩牌子手機, 我想知, 亦想買部喎。
v.sweet
|
有冇咁誇張?
iriswy
|
cbeyond 發表於 19-1-18 11:42
咩牌子手機, 我想知, 亦想買部喎。

我都想
cbeyond
|
v.sweet 發表於 19-1-18 11:42
有冇咁誇張?

一部咁細手機可以震到樓下櫃都郁, 層樓結構都有問題啦。
我係樓主, 我就搬走。
樓上聽到有人用呢個理由投訴佢, 應該會當佢傻的。
plumtree
|

手機有冇可能震得咁勁呀?我都想知係邊個牌子喎 樓主你咁肯定佢係手機?
babe2010
|
只震不響?你點知係樓上?
馬騮狗
|

手機有無咁勁呀
無話可說
|
隔住牆都震
doubleama
|
Poyau 發表於 19-1-18 11:28
部手機震到樓下櫃郁

唔係郁呀, 係FEEL到震音呀, 即係小提琴拉弓, 係D 木琴會有震的.
藍尾巴
|
寫張紙仔請佢放第個位/放兩包紙巾係底,就唔會震到樓下。我都成日比樓上震醒
至愛朱古力
|

會唔會誇啲呀,咁震法,應該無可能手機囉,地震呀!
李豆豆
|
佢部咩電話可以震到咁誇張?
點解你會知係電話震?
doubleama
|
babe2010 發表於 19-1-18 12:46
只震不響?你點知係樓上?

我剛搵管理員, 佢話係佢每晚3點幾起身返工,
之後再直接上去搵住客, 我話昨晚2:15AM 響到2:35AM,
個住客都話係有呢件事, 話今晚會同個仔講

babe2010
|
doubleama 發表於 19-1-18 13:22
我剛搵管理員, 佢話係佢每晚3點幾起身返工,
之後再直接上去搵住客, 我話昨晚2:15AM 響到2:35AM,
個住客都 ...

好彩佢都認,佢唔認你就頭痕