自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都係啦,真係好少再專登請人上黎食飯,所以都唔佈置

男爵府

只會打掃下同派利是,更加唔會去拜年(包括99、62度)

子爵府

回覆樓主:

我算係呀,只派利是〈初一至初三〉,比錢父母,初二返娘家食開年飯,其他乜都百冇。

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 19-1-18 14:47
有冇JM好似我咁,係'佛系'過年?
唔大掃除唔擺全盒唔擺年花冇任何新年裝飾,不過禮貌上都要封利是 ...

買兩底糕算了

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vivibabyvivi 發表於 19-1-18 14:47
唔大掃除唔擺全盒唔擺年花冇任何新年裝飾,不過禮貌上都要封利是 ...

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我都係,唔請人上來就無突别打掃佈置,年花全盒都無,淨係買少少揮春貼吓同派利是

公爵府

畀面勳章

Jasmine-4711 發表於 19-1-18 15:51
细路大左,節日越來越佛系,兩個宅男只係打机打机再打机,傾下偈都唔多願。因為我好悶,所以成日上BK。大節 ...

嘩!完全感受到個情竟,走又冇得走, 電話都冇可能打成日,跟著呆坐加食食食。仲要幾日做同一樣野

大宅

我,咁多年屋企都唔會招呼人架

公爵府

回覆樓主:

只封利是,其他乜都冇做。

子爵府

我。
其實日日keep 住清潔,新年冇咩特別要去清。我地一家都怕新年,初一至三,日日無所事事去拜年,坐係度唔知做咩,連得個仔都怕,竟主動叫我買本練習比佢,佢去人地屋企做,嚇親我以為個仔有咩事。

子爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

我,因為無人會黎拜年,費事搞咁多野

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

到, 又真係無咩搞

珍珠宮

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

男爵府

呢幾年我會大掃除,會派利是,冇年花冇全盒,今年約左朋友同事黎團拜,所以會係咁咦貼幾張揮春,全盒放幾包普通零食(唔係過年先食的零食)

珍珠宮

回覆樓主:

絕對唔會嘥時間去唱新銀紙
亦唔會搭朋友唱(雖然有好多friend做銀行)

珍珠宮

到,我係

男爵府

回覆樓主:

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

到,買咗兩年年花,今年決定唔買喇

首頁

尾頁

跳至