有冇試過去旅行時,冇得上網

woodypapa
|
之前去泰國旅行張儲值卡突然死左...無哂data...

之後靠C6 share wifi....但都唔可以用佢好多...

每日只可以返酒店先盡情上到網...

日日就住就住好慘...

去到陌生地方冇得上網真係好無助....
blackberry
|
去旅行就享受行程吧,手機要嚟影相
seaman1982
|
幾年前去邊度旅行都唔會特登買網卡上網。
小倩
|
woodypapa 發表於 19-1-18 15:00
之前去泰國旅行張儲值卡突然死左...無哂data...

之後靠C6 share wifi....但都唔可以用佢好多...

酒店wifi唔見得好好~
好多淨係大堂有,不過load空氣
|
依家唔係電訊公司有國際數據服務架咩? 咁咪唔怕死卡囉。
無話可說
|
我呀,返加拿大無買卡上網,返親戚屋企先用wifi!有人全程帶住玩,唔得閒上網添啦
HkGoodMan
|
blackberry 發表於 19-1-18 15:04

絕對同意!! 智者所為!!

dawngago
|
blackberry 發表於 19-1-18 15:04

我都同意,非急事就冇必要下下篤手機
mammycat1818
|
我一家人坐郵輪米齊齊冇得上網,大家都一樣盡情去游水,食足五餐傾下計,晚晚睇show,無得上網都可以好開心
wcpcelia    發表於 19-1-20 19:22
tsung    發表於 19-1-18 18:23
kavenzou
|
去旅行上吾上網我無所謂,除非一大班人去又會分開行,要用whatapp/wechat聯絡
sweeticandy
|
去旅行我都唔會成日篤手機.. 除非搵路..... 搵資訊....

主要都係影相同埋睇風景...
A_lcy
|
kavenzou 發表於 19-1-18 16:17
去旅行上吾上網我無所謂,除非一大班人去又會分開行,要用whatapp/wechat聯絡
...

X2

係驚分開左搵唔番朋友
sumlam
|
我平時會淘定旅行SIM CARD, 但帶埋自由鳥SIM CARD做後備, 如果淘個張用唔到, 都起碼有張起碼有張後備, 真係急住上網既話仲可以一日一日咁買, 好抵
mysterious22
|
去旅行好少上網,主要係搵路,同埋分開行可以聯絡到

難得去旅行就enjoy啦
Ryan1711
|
剛去完日本,張漫遊咭set 極都set唔到,我部sony電話,攪極都攪唔掂,仲要最後一日先見到間電訊公司,都最後一日都費事搵佢幫我set.
wyl
|
去旅行如非必要(搵路) 都唔會上網篤手機
Pollyowen
|
最唔方便係冇得上網睇地圖
Angelice-BeBe
|
我好多時出去旅行都無上網,電話只用來影相,聽歌
超級特務
|
去旅行主要係要用Google map