自由講場

跳至

首頁
12345...26

尾頁

男爵府

1.咳到死,好心俾口罩佢,佢話唔洗,明明黎覆診左成個月都未好,好心提佢,戴口罩保護自己,唔洗傳染人,竟然死都唔肯戴,大多數仲要係(70-80後)
2.打電話黎,問收幾點,講左8:00,仲問係咪食完飯8:00黎到都有得睇,其實呢,實可以嘅,但我同醫生都唔鐘意囉,你要放工,人地都要放工,係要攪到人地遲收咁黑人憎
3.登記果陣又唔俾醫療卡,問你又唔應,到收錢先話有卡,頂,唔該,用卡唔用卡,D 藥係唔同嫁囉,唔好咁天真以為係一樣,幾時俾醫療卡都得,我俾你用番卡係人情,唔俾係道理,唔係一定得,更唔係我話事,係咁發癲都改變唔到,下次一早就拎出黎啦

男爵府

opl2 發表於 19-1-18 20:16
1.咳到死,好心俾口罩佢,佢話唔洗,明明黎覆診左成個月都未好,好心提佢,戴口罩保護自己,唔洗傳染人,竟 ...

4.打針講左係幾錢就幾錢,唔洗同我講人地邊度有幾平,你咪去果到打囉,唔係我收你錢,你同我街市講價係冇用,唔該自己入去同醫生講

5.好多人喺出面為各種原因唔高興,發哂癲,但入到去就死哂狗,極討厭

珍珠宮

回覆樓主:

用醫療卡藥無甘好原來係真ga?

男爵府

怪獸青BB 發表於 19-1-18 20:25
用醫療卡藥無甘好原來係真ga?

係真!如果係平卡分別係好大

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

好多診所講明 cut off time , 你老細唔係幾識做喎

男爵府

叮妹 發表於 19-1-18 20:29
1,有D人咳聽到仲好多痰

唔明嫁,好心免費畀埋口罩都唔帶,衰d 講,抵佢病咁耐, 一街都係菌自己已經病,咁都唔肯戴口罩

男爵府

魚兒小寶貝 發表於 19-1-18 20:30

好多診所講明 cut off time , 你老細唔係幾識做喎

我嗰間係自己掛牌, 唔係一間診所有好多個醫生嗰啲, 又唔係專科,係唔同, 但好又好在我老細攰又會可以早放工

伯爵府

opl2 發表於 19-1-18 20:26

Axa同bupa 張醫療咭算唔算係平咭?我見我用唔用都好似無分別

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

診所空間咁細, 做診所姑娘會唔會好易被病人惹到病?

男爵府

lingluk1306 發表於 19-1-18 20:32
Axa同bupa 張醫療咭算唔算係平咭?我見我用唔用都好似無分別

其實任何公司嘅卡都有平同貴,公司唔重要,咩plan 先係最重要,下次你可以要番底單,睇下佢有冇收你Ext . Medical,平果D 係冇的

大宅

lingluk1306 發表於 19-1-18 20:32

同邊間保險公司冇關,係睇你/你公司比幾多保費

瑪瑙宮

opl2 發表於 19-1-18 20:17
4.打針講左係幾錢就幾錢,唔洗同我講人地邊度有幾平,你咪去果到打囉,唔係我收你錢,你同我街市講價係冇 ...

咁你唔話佢唔使睇都会自己好返

男爵府

請問下,用醫療卡只肯開一日SL係咪常態?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

2. 樓下醫生話8點關門,打去問係咪收8點,姑娘講到明最遲7:45要到診所,遲左唔會睇。

子爵府

3 我估D人特登之後先比醫療卡,就係覺得用卡D藥冇咁好,博之後先比卡你唔會換過D藥

公爵府

回覆樓主:

我睇開果間幾嚴,一入去就要戴囗罩,提供埋俾你,唔戴會叫你出返去。

有次我見到有個病人戴咗囗罩,但露咗個鼻出黎,姑娘都要佢戴返好。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

opl2 發表於 19-1-18 20:26

點分到平卡同貴卡?

大宅

熱血勳章

opl2 發表於 19-1-18 20:17
4.打針講左係幾錢就幾錢,唔洗同我講人地邊度有幾平,你咪去果到打囉,唔係我收你錢,你同我街市講價係冇 ...

5,我都見好多

大宅

BGCOME08 發表於 19-1-18 20:42
我睇開果間幾嚴,一入去就要戴囗罩,提供埋俾你,唔戴會叫你出返去。

有次我見到有個病人戴咗囗罩,但露咗 ...

唉... 如果間間診所都係咁就好啦!
而家去親診所,十個有九個都唔戴口罩 , 見到就憎 。

首頁
12345...26

尾頁

跳至