港珠澳大橋通車,近排有冇人去過嗎?

emily22
|
唔知而家會唔會塞車嗎?大約幾小時去到呢?
emily22
|
emily22 發表於 19-1-18 20:47

有冇姐妹呢一排去過呢?
fonie_lee
|
emily22 發表於 19-1-18 20:48
有冇姐妹呢一排去過呢?

我今個星期一去過,等金巴一兩班車可以上到
5算多人,不過澳門等出市區D車就等得耐

liza831
|
今日去,早上9:30去程,下午16:00回程,全部唔洗排隊,車等人。
wcpcelia    發表於 19-1-20 17:09
大力大力
|
liza831 發表於 19-1-18 20:55
今日去,早上9:30去程,下午16:00回程,全部唔洗排隊,車等人。

估計星期六/日才人多~
emily22
|
fonie_lee 發表於 19-1-18 20:52
我今個星期一去過,等金巴一兩班車可以上到
5算多人,不過澳門等出市區D車就等得耐

謝謝你回覆
emily22
|
liza831 發表於 19-1-18 20:55

謝謝你回覆
emily22
|
大力大力 發表於 19-1-18 20:58
估計星期六/日才人多~

是,過年可能仲多人
麟媽媽
|

我琴日經港珠澳大橋去珠海再去中山,今日返嚟,完全冇塞過,香港口岸同埋珠海口岸都直頭唔使點排隊, 5分鐘內過關。

bb2
|
我尋日早上去澳門,啱啱番黎,過關好快,金巴等人,爽
123blow
|
麟媽媽 發表於 19-1-18 22:24
我琴日經港珠澳大橋去珠海再去中山,今日返嚟,完全冇塞過,香港口岸同埋珠海口岸都直頭唔使點排隊, 5分鐘 ...

我都想撘去中山, 請問全程多少時間? 以前塞虎門大橋太痛苦啦!
yiuyiu-mum
|

條橋而家勁少車行,一定唔會塞車,放心
emily22
|

昨天去了港珠澳大橋過澳門,不算多人,但由出發到步要3小時,回程又3小時,一天搭好多次車,好疲累
sakura888
|
bb2 發表於 19-1-18 22:46

請問去澳門氹仔有站嗎?
emily22
|
麟媽媽 發表於 19-1-18 22:24
我琴日經港珠澳大橋去珠海再去中山,今日返嚟,完全冇塞過,香港口岸同埋珠海口岸都直頭唔使點排隊, 5分鐘 ...

我昨天是星期六,去到澳門要排隊,得三個通關口撿,要排隊20分鐘先過到
bb2
|
sakura888 發表於 19-1-20 09:06
請問去澳門氹仔有站嗎?

去氹仔酒店?係澳門口岸有專車去氹仔碼頭,去到再搭發財車,另有架巴士,102x行駛氹仔區

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
張就仁
|
emily22 發表於 19-1-20 09:05
昨天去了港珠澳大橋過澳門,不算多人,但由出發到步要3小時,回程又3小時,一天搭好多次車,好疲累:thinki ...

係早前平日去都要差不多時間

PS:今天家人同朋友自駕去,應不會塞車.因車輛限制駛入,要申請通行及買保險
bb2
|
張就仁 發表於 19-1-20 10:08
係早前平日去都要差不多時間

PS:今天家人同朋友自駕去,應不會塞車.因車輛限制駛入,要申請通行及買保險

朋友揸過去澳門,好爽,成條路前面無車,後面又冇車....夜晚揸有d驚驚
tsung
|
bb2 發表於 19-1-18 22:46

sakura888
|
bb2 發表於 19-1-20 09:17
去氹仔酒店?係澳門口岸有專車去氹仔碼頭,去到再搭發財車,另有架巴士,102x行駛氹仔區

明白。唔該哂您呀!