買得太多化妝品,點解決?

Ma12345
|
有無JM都係咁?好易俾新產品燒到
依家多到無位放,你地會送人?掉落垃圾桶?定點解決?
good_pig
|
盡用
cornmimi
|
用唔哂, 送人
南丁媽咪
|
今年的目標,唔買新!
只要仲有同類產品,就唔買新,even佢大特價

岩岩成功,已放了一堆成條line 落shopping cart,但想起屋企根本仲有好多未用,成功冇買
kobecheung00
|
有時放到過期就掉,好浪費。。。而家要忍手
Lcsl
|
唔止化妝品,我連護膚品都放滿一個櫃,之前聖誕送咗好多俾人啦!2019年諗住忍一忍,但今個月頭又去雪花秀敗咗一堆
ngwong2
|
Ma12345 發表於 19-1-18 23:27
有無JM都係咁?好易俾新產品燒到
依家多到無位放,你地會送人?掉落垃圾桶?定點解決?
...

隔壁二手市場放
aesbee
|
堅持日日用,
唇膏帶3支出街早午晚唔同色

mabel7705
|
放上carousell賣
thunder_bunny
|
aesbee 發表於 19-1-21 08:46
堅持日日用,

我都係
而且公司都放好多支

Skin care 又忍到唔會買太多
係make up 難d

啱啱上星期都忍左唔埋去counter 睇RMK 波點系列
starrymama
|
多數都放係到, 直至過期就掉
manman豬
|
我會不斷話俾自己聽,要差唔多用哂先好買新
shirley_u
|
送俾人或者可以捐出去~另一方面有啲護膚品過左期既話 可以搽下手手腳腳唔好浪費
bf201412de
|
carousell賣
Pollyowen
|
用過的又唔好意思送俾人,過期前用到就用埋佢,真係唔會再用的,直接掉左去
NicaNica
|
Lcsl 發表於 19-1-21 02:57
唔止化妝品,我連護膚品都放滿一個櫃,之前聖誕送咗好多俾人啦!2019年諗住忍一忍,但今個月頭又去雪花秀敗 ...

我都係買左好多護膚品。而家禁止自己買,要用哂先
為左要快啲用甘啲,有啲比較笠既面霜會用黎搽身XD
熊貓小姐
|
Carousell 賣左去
ppche
|
如果自己用唔晒, 我會送比人,
睇下身邊朋友有冇人岩
xxxwing
|

會問有冇朋友想試,有會比人,可能人地試咗覺得嘛嘛地好用,就幫到人慳返一筆,如果佢啱用緊加好唔使嘥野,試過有支野仲有一年就過期,我自己一個真係用唔曬,返去問公司同事有冇人想試, 點知有好幾個都想試, 我就喺sasa買啲樽將佢分開幾份,比大家試

T_123
|
aesbee 發表於 19-1-21 08:46
堅持日日用,