自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

劉德華去年跨年演唱會因聲沙腰斬,繼而取消餘下共7場演唱會,佢一心諗住今年年底補場開騷唔使蝕,點知劉德華官網啱啱發特別通告,指申請補場不獲接納,大會將於本月31日幾個平台公布退票退款的方案。今次申請失敗,以佢嘅歌酬、製作費、樂手、dancers、場租等等,估計今次他損失超過千萬。

去年跨年騷,劉德華唱到第14場因為聲沙腰斬,之後佢確診流感,終宣布取消餘下共7場演唱會。之前主辦單位宣布會申請今年12月檔期,如成功申請便可以作補場演出,不過依家補場失敗已成定局,劉德華損失認真慘重。

劉德華拎唔到檔期,據知「吹神」陳奕迅去年底就入紙申請紅館做誇年騷,雖然好多歌手都吼住呢個黃金檔期,但就畀Eason一擊即中。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我覺得佢取消得咁多場都預左蝕,,,有得補場只係唔想歌迷失望啫,,,呢d錢對佢嚟講濕濕碎

wcpcelia    發表於 19-1-20 19:24

男爵府

回覆樓主:

如果成功補場開show點會唔駛蝕? 再set過舞台,燈光,樂手,舞蹈員等等全部都要再俾錢.... 呢個報導邏輯有問題

伯爵府

花生油子 發表於 19-1-19 02:15
我覺得佢取消得咁多場都預左蝕,,,有得補場只係唔想歌迷失望啫,,,呢d錢對佢嚟講濕濕碎
...

同意

伯爵府

有些事,不能強求的

公爵府

asa2012 發表於 19-1-19 07:22
有些事,不能強求的

其實可能個天想佢休息多d, 大病過後一年都冇咁大體力勞動 要錫吓身啊!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mickeyeva 發表於 19-1-19 00:56
劉德華去年跨年演唱會因聲沙腰斬,繼而取消餘下共7場演唱會,佢一心諗住今年年底補場開騷唔使蝕,點知 ...

錢對佢已經錦上添花啫!係未睇既歌迷可惜d囉~
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

賺少咗啫,點會入肉。

翡翠宮

劉華財力厚。冇問題。好好跟sponsors,主辦協辦善後就得。我朋友專程美國回來,聖誕機票,加酒店,加止同家人申請放假(聖誕節係同家人一甘齊的日子) 最終都睇唔到。傷傷地..

wcpcelia    發表於 19-1-20 19:24

男爵府

BK Milk勳章

MagDog 發表於 19-1-19 08:51
劉華財力厚。冇問題。好好跟sponsors,主辦協辦善後就得。我朋友專程美國回來,聖誕機票,加酒店,加止同家 ...

主辦單位是佢自己間公司、佢係今次演唱會嘅老板!
好多買了票的歌迷、喺官方網站留言、提議喺博覽在補場。

公爵府

回覆樓主:

所以佢算有良心 ,寧願蝕咁多都唔hea d fans

珍珠宮

...

絕對係

寶石宮

2023年兔年勳章

...

試咗唔得算有個交代

禁止訪問

伯爵府

千萬對佢嚟講濕濕碎

翡翠宮

chingyeewong 發表於 19-1-19 09:11
主辦單位是佢自己間公司、佢係今次演唱會嘅老板!
好多買了票的歌迷、喺官方網站留言、提議喺博覽在補場。 ...

我都唔敢諗了。到佢開再打算..

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

點會蝕吖!世界上有保險呢回事㗎

伯爵府

回覆樓主:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至