完成手臂抽脂,抽脂懶人包

Superwomia
|
係分享手術前後注意事項前,講少少點解做同點解分享出黎,打咁長篇都係想俾考慮抽脂既人多d了解成個過程互相交流,打手勿進

本身手臂唔係幼,有左bb之後大概肥左30磅
生完好快修身只係比未生前肥左不夠10磅,不過手臂都係減唔到,作為媽咪我以為自己可以放棄身材,不過手臂粗俾人覺得好大隻又橫 ,成個身形比例好怪,老公仲成日捉住我手臂位叫我女超人、大隻妹、大件媽咪,奸笑明示我大隻左,唔知其他媽媽有冇試過類似情況,同埋生完之後會覺得自己變左,冇以前咁有魅力,就想改變下

Superwomia
|
抽脂前建議大家做下功課,唔好淨係聽人講,大量群組會叫人去內地台灣某幾間做抽脂,大讚平又安全,醫生高超技術之類,我就唔會評論邊間好邊間唔好,我就術前做左3-4個月功課先落實揀邊間

手術前,問哂價錢同book時間做之前,抽脂前要身體檢查,驗血及心電圖,醫生確認身體狀況岩做先會做

做手術果陣,有醫生同麻醉師在場,醫生畫位點出邊個位要抽走,手術唔係全身麻醉,用睡眠麻醉同局部麻醉進行,成個手術過程好似訓著左咁,做抽脂前唔可以食野,做完之後先食得
Superwomia
|
做完開頭兩星期會腫,皮膚感覺會好似腫脹左拉緊哂,呢兩星期要成日按摩,之後到第三四星期會見到D瘀血瘀青慢慢散,第一個月要全日著訂製緊身衣令到皮膚收緊唔好鬆弛

今晚講住咁多先,我會再講下第一個月感覺,同之後點護理,有問題可以問我,見到就回啦
siuu198918
|
有冇相睇下?係hk定邊做?
|
Superwomia 發表於 19-1-19 01:44
係分享手術前後注意事項前,講少少點解做同點解分享出黎,打咁長篇都係想俾考慮抽脂既人多d了解成個過程互 ...

想知多d,如方便可否pm 邊度做同幾錢
Mekopoon
|
Superwomia 發表於 19-1-19 01:45
抽脂前建議大家做下功課,唔好淨係聽人講,大量群組會叫人去內地台灣某幾間做抽脂,大讚平又安全,醫生高超 ...

想問邊間?幾錢?會反彈嗎?
cheryl789
|
回覆 Superwomia 的帖子

想知多d,可以pm資料嗎?thx
mimi88
|
香港做嗎? 價錢如何???
betty886
|
過來人建議抽完脂盡量保持返個身型,抽得幾靚都好一肥返個shape會無抽完個陣咁靚 就算肥完再瘦都好
Superwomia
|
mimi88 發表於 19-1-20 20:40
香港做嗎? 價錢如何???

香港做,抽脂一對手25000,我再打左botox 3880,100unit ,另外身體檢查麻醉師等雜費

Superwomia
|
betty886 發表於 19-1-20 22:16
過來人建議抽完脂盡量保持返個身型,抽得幾靚都好一肥返個shape會無抽完個陣咁靚 就算肥完再瘦都好
...

係呀係呀,我都好驚自己反彈,不過抽脂用左咁多,我應該唔敢放縱
Superwomia
|
大隻媽咪相,別笑我,做抽脂前c6都不停阻止我,係咁話講笑,做完康復之後佢冇再咁叫我,話我瘦過未生

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cinda72.
|
Superwomia 發表於 19-1-20 23:33
大隻媽咪相,別笑我,做抽脂前c6都不停阻止我,係咁話講笑,做完康復之後佢冇再咁叫我,話我瘦過未生

夾住同分開,唔駛抽脂都一定有分別啦
mimi88
|
cinda72. 發表於 19-1-21 03:36

micky320
|

去一轉韓國 連機票酒店都唔洗咁貴

siuu198918
|
micky320 發表於 19-1-21 18:10
去一轉韓國 連機票酒店都唔洗咁貴

韓國平?我成日睇到d人話大6平,好勇,但驚危險
siuu198918
|
cinda72. 發表於 19-1-21 03:36

仙姐好眼利,但睇落係好似冇咁大隻,錯覺?
cinda72.
|
siuu198918 發表於 19-1-21 20:32
仙姐好眼利,但睇落係好似冇咁大隻,錯覺?

你自己試下挾住影同分開影咪知囉
mimi88
|

噢.....原來又係AD開PO係新AC, 下邊幾個回應又係新AC....
micky320
|
siuu198918 發表於 19-1-21 20:30
韓國平?我成日睇到d人話大6平,好勇,但驚危險

平過樓主先。 大陸就我都唔敢啦搵命博咩