自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Eason上次係中環開show,把聲好正,希望年尾個show都keep到呢個水準。

子爵府

oceandeepsea 發表於 19-1-19 08:57
兩邊都唔係超級fan,說實話,Eason 唱歌勁好多,佢拎到檔期係好事

勁想睇! 但肯定爭崩頭。

翡翠宮

最新大陸出的「好感度」高的藝人,我地香港演藝人,男的十大,竟然有4位,劉德華,古天樂,張學友,陳奕迅... 可想而知將會好難撲飛。雖然係8萬人投票,同埋相對年輕Eason,古天樂之後仲有冇,但都係幾令香港人開心..

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MagDog 發表於 19-1-19 14:11
最新大陸出的「好感度」高的藝人,我地香港演藝人,男的十大,竟然有4位,劉德華,古天樂,張學友,陳奕迅. ...

古天樂咁紅架???

放下自在

男爵府

Teletrend 發表於 19-1-19 10:37
我都第一次聽,一位前政府官員講,當初劉話12月再開,佢話很大機會唔批,因為紅館要考慮賺錢能力及分紅
...

劉都無賺錢能力咩?

翡翠宮

cattz288 發表於 19-1-19 14:15
古天樂咁紅架???

佢大陸咁多廣告... 又多電影。Eason, 80,90後好多粉絲,又有上大陸節目。那首「十年」係超超超紅,即「明年今日」反而香港來講又唔係太hit,佢有好多歌好聽過呢首...

張學友都冇上大陸節目冇10年都8年。都仲係咁高好感度又唔肯上春晚.
劉德華仲勁,第一位

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實劉華唔批係正常,好多歌手已經一早入紙。況且劉華真係應該唔好再開咁多場次,身體健康要緊,下下博到太盡了

男爵府

回覆樓主:

唔明點解有人覺得開演唱會係一件輕而易舉嘅事,唔通華仔一個人企定定棟篤唱就得? 知唔知一個演唱會要牽涉幾多個單位至辦得成,呢個道理有咁難明咩?

子爵府

Teletrend 發表於 19-1-19 10:37
我都第一次聽,一位前政府官員講,當初劉話12月再開,佢話很大機會唔批,因為紅館要考慮賺錢能力及分紅
...

wcpcelia    發表於 19-1-20 08:58

大宅

mongng 發表於 19-1-19 11:31
我覺得劉華攞補場黎做攞跨年期籌碼,公開晒話紅館比場佢就唔退票,紅館批比第二個都有壓力,其實一年365日 ...

因為紅館book場係要1年前申請,上網睇睇今年12個月已經full哂,但2020既期係未可以申請,其實攞紅館期唔係話咁易

大宅

queenyeeyee 發表於 19-1-19 14:35
唔明點解有人覺得開演唱會係一件輕而易舉嘅事,唔通華仔一個人企定定棟篤唱就得? 知唔知一個演唱會要牽涉幾 ...

真,佢地好似覺得只要劉華得閒就ok。牽涉咁多單位,要夾哂所有人都有檔期,真係話開就開咩

大宅

sugarcheung 發表於 19-1-19 13:33
我講緊場地製作呢啲硬件係一次性收費
就係因為唔可以留返下次用,所以開一場同開一百場分翻開個成本就差 ...

將心比己啦,下下話咩有心搞唔會搞唔到,咁講不如落旺角係街邊唱都得啦。1個演唱會牽涉好多單位,你劉華1個無問題,咁主辦單位,其他贊助商有無問題先? 我諗真心係華仔既fans就唔會諗到咁陰謀論咯

禁止訪問

子爵府

SandyM0060 發表於 19-1-19 15:43
將心比己啦,下下話咩有心搞唔會搞唔到,咁講不如落旺角係街邊唱都得啦。1個演唱會牽涉好多單位,你劉華1 ...

點樣將心比己,我又唔係明星,一連365日,一定要跨年先至搞到嘅?其他日子就唔得嘅,成班人都是只有嗰十幾日開工嘅,主辦單位贊助商淨係嗰10幾日需要開工嘅
我冇覺得係咩陰謀論,要賺錢係好正常,大家理性討論吓,你哋鍾意佢就唔准人講㗎?
的確係喎,旺角街頭都得架如果要唱,人哋c朗咁大嘅國際巨星要踢波都係可以係街邊踢嘅咋

子爵府

k_wong7 發表於 19-1-19 13:54
如果你fans, 只係如果,你買左31/12飛,想同佢倒數,你會想係31/12睇?定是但一日睇?我估佢只係想用同一 ...

我深信佢不止對fans好,我亦好欣賞佢
但如果是我,有得補,可以見到佢,我邊日都真係冇乜所謂

男爵府

BK Milk勳章

sugarcheung 發表於 19-1-19 17:28
我深信佢不止對fans好,我亦好欣賞佢
但如果是我,有得補,可以見到佢,我邊日都真係冇乜所謂
...

佢對Fans真的好好、佢歌迷會有啲國內Fans結婚、嘗試喺佢官網留言、希望佢錄制一段祝賀短片、佢真係錄制一段祝賀短片給該Fans。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

好驚買唔到飛呀
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

琥珀宮

oceandeepsea 發表於 19-1-19 08:57
兩邊都唔係超級fan,說實話,Eason 唱歌勁好多,佢拎到檔期係好事

Eason不是出名在演唱會hea 唱的嗎?

子爵府

SandyM0060 發表於 19-1-19 15:43
將心比己啦,下下話咩有心搞唔會搞唔到,咁講不如落旺角係街邊唱都得啦。1個演唱會牽涉好多單位,你劉華1 ...

旺角有麥花臣

子爵府

木土土 發表於 19-1-19 18:02
Eason不是出名在演唱會hea 唱的嗎?

我好多年前聽過。佢做軟硬嘉賓,超正!

首頁

尾頁

跳至