自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

youhello507 發表於 19-1-19 16:51
無品自私的人四處都有,忘記了港人在泰國,台灣的醜事嗎?

我讚成要依法辨事,拉上差館

禁止訪問

禁止訪問

大宅

虎到金來勳章

qqaa 發表於 19-1-19 18:25
點觧事實錯"曬" 宜家係警察到場前大媽已走,唔係警察唔拉,香港d叻人真係越來越叻
...

oh sorry i didnt follow the news, i commented based on the info on mintra's words

珍珠宮

mintra 發表於 19-1-19 09:41
野蠻無品自私的內地人請回中國, 只有中國才會培育及容許你們這種野蠻自私暴力不懂尊重人的個性, 常用暴力 ...

不如叫滚回自己家好了,不要出來丢臉。。
老實,野蠻無品自私的遊客不只某些大媽。你去外地一轉看看,丢臉的不單只限操普通話,廣東話、英文也有。

琥珀宮

畀面勳章

cool2000hk 發表於 19-1-19 10:47
警察怕麻煩借d意放生,反觀學生示威居然告用胸部襲警。

咁你又唔好打橫黎講,個示威者係用個空撞落警察度之後想屈人非禮,唔好講到咁無辜囉

琥珀宮

畀面勳章

qqaa 發表於 19-1-19 18:34
個大媽警察未到場已經走咗,你知啦,佢驚麻煩到警察做嘢閣下又唔係現場阻止佢離開,咁.........有你一半智 ...

原來係咁,網上好多人又想抹黑香港警察

而且現場咁多人都冇人幫手幫口,個個只識拍片放上網,任由個司機俾人打

禁止訪問

珍珠宮

野蠻無品自私的內地人請回中國, 只有中國才會培育及容許你們這種野蠻自私暴力不懂尊重人的個性, 常用暴力 ...

係呀,點解唔拉人?痴線,啲人又唔幫手,只懂拍片

公爵府

可憐個巴士司機為兩餐忍手任個國內女仕打,

如果俾個司機嘅屋企人(太太、父親、母親、兄弟⋯⋯)見到呢段片,
佢哋一定好心痛!

唉⋯⋯

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

qqaa 發表於 19-1-19 21:08
其實係毒果專登講到好似警察放走個大媽咁,d無腦嘅有熱血上腦,不過都慣㗎啦,毒果一貫報導手法皆如此,可 ...

就睇呢個帖都已經有幾個俾毒果呃左啦,吳蟲太議員講得啱架,香港人(好多)係白痴

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

香港人都唔見好得去那?有人影相但就無人幫香港司機上前制止?既然香港人認為打卡比救人重要,又憑咩話人大陸人要滾回中國?自己人都唔幫自己人被人蝦又可以講什麼?

香港人係台灣殺人/偷野都是有品行為,咁台灣人叫「無品香港人滾回香港」樓主應該聽得好開心。

水晶宮

414928 發表於 19-1-19 22:59
香港人都唔見好得去那?有人影相但就無人幫香港司機上前制止?既然香港人認為打卡比救人重人,又憑咩話人大陸 ...

係喎正義嘅香港人去晒邊?平時啲人咪成日鬧大陸人只顧拍片唔去幫手,原來高質香港人都一樣係咁

子爵府

123blow 發表於 19-1-19 21:08
間吾時就有呢啲帖!

琥珀宮

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

拍片睇到既野我唔信係真相既全部,誰是誰非不作評論,就算土生土長香港人,都有野蠻無品既。

珍珠宮

qqaa 發表於 19-1-19 18:34
個大媽警察未到場已經走咗,你知啦,佢驚麻煩到警察做嘢閣下又唔係現場阻止佢離開,咁.........有你一半智 ...

真係可悲,遇到事就縮埋一邊食花生, 淨係識拎住部手機打 keyboard

首頁

尾頁

跳至