婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

做個靚太 發表於 19-1-21 21:54
以前我99一食飯就要訓話,所以佢唔俾我睇電視,又唔俾我睇電話,依加佢有班fd同佢玩,佢自己變左低頭族啦 ...

唔啦費事佢纏住我
依家見少咗,一於封住對耳,由佢個仔搞佢,我齋食

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-1-21 21:57
開post要諗邊啲邊個睇得、邊個唔睇得好麻煩。 有啲我封鎖咗,佢search唔到我啲嘢。 有啲sent交友邀請,我de ...

超煩厭
係呀太煩我都唔點玩了
寧願whatsapp 算
在fb 直頭俾佢監視嘅感覺
幾時去邊玩唔叫佢呀喎,煩到要死,唔再po

珍珠宮

anyuser18 發表於 19-1-21 21:57
唔啦費事佢纏住我
依家見少咗,一於封住對耳,由佢個仔搞佢,我齋食
...

叻叻!
由佢個仔去應酬佢,唔好煩到我地!

子爵府

做個靚太 發表於 19-1-21 22:00
叻叻!
由佢個仔去應酬佢,唔好煩到我地!

以前我從來唔會唔睬人。自從阿奶奶成為插人狂後,我唯有學識,聽佢唔到,睇佢唔到,食嘢好忙,借啲兒遁,各種忍功
係呀,自從諗通咗,我阿媽我負責,佢阿媽佢負責,我個生活開心咗好多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

anyuser18 發表於 19-1-21 22:00
超煩厭
係呀太煩我都唔點玩了
寧願whatsapp 算

監視

JD930    發表於 19-1-22 08:52

珍珠宮

anyuser18 發表於 19-1-21 22:03

真係要好似你咁,眼不見為淨,耳不聽為靜~
但唔知你99會唔會。。
雖然話老公自己應酬99,但我99好鬼麻煩,成日搞埋D野要老公執手尾,好耐之前,試過推我老公去擋刀,同埋,99果種需求,係話之你番工做梗乜,差D搞到老公撞車又試過,份工差D不保都試過~哇~直接影響埋我個喎!有時又好難唔理。。

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-1-21 22:06
監視
呢個字眼我都同意。
尤其fb更新咗, 如果我睇緊對方又睇緊,會有綠色點 :noth ...

原來會咁!
不過我開咗另一個用嚟B睇,自己用開嗰個都好少用嘞

子爵府

做個靚太 發表於 19-1-21 22:08
真係要好似你咁,眼不見為淨,耳不聽為靜~
但唔知你99會唔會。。
雖然話老公自己應酬99,但我99好鬼麻煩, ...

咁你奶奶嚴重啲
我奶奶係把口啫
仲有我老公擋得住
你奶奶搞到個仔咁都無悔意咩?點做人阿媽㗎!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

anyuser18 發表於 19-1-21 22:40
原來會咁!
不過我開咗另一個用嚟B睇,自己用開嗰個都好少用嘞
...

- 好鬼老土。

JD930    發表於 19-1-22 08:52

珍珠宮

anyuser18 發表於 19-1-21 22:41
咁你奶奶嚴重啲
我奶奶係把口啫
仲有我老公擋得住

晒氣啦~悔意,不孝就鬧過好多次!佢做人阿媽,口講就好偉大,實質係因為佢嘅希望(大仔)無左,無埋細仔,怕無人養老,先咬住老公唔放,以前成日話老公乜都唔識,傻仔傻仔架~完全無理過我老公,除左要錢,連老公讀書都俾佢鬧晒錢!
到老公同我一齊之後,變到唔同晒,俾人讚,就搶晒功啦~乜都調轉尼講,變左阿媽自己唔食都要供書教學喎~好在我老公自己有眼睇!我99有段時間,真係無人願留係佢身邊~
所以尼度有D jm係肓撐99幫,以前見我開po呻,話我數99,就話咩他朝君體喎!我真係回應番佢地,係囉…你地認同我99,咁你地都會步我99後塵,他朝君體也相同架!

ingrid000    發表於 19-1-22 09:03

子爵府

做個靚太 發表於 19-1-21 23:02
晒氣啦~悔意,不孝就鬧過好多次!佢做人阿媽,口講就好偉大,實質係因為佢嘅希望(大仔)無左,無埋細仔 ...

你奶奶點做人阿媽!
咁你老公都好唔開心啫,個阿媽又大細超,又利用佢,又滿口大話

係呀若班盲撐奶奶幫
做到好似嗰啲衰奶奶咁
就一樣咁下場!!!

我奶奶就唔係因為錢
但就怨怨怨,插插插
自己有大把錢,行得走得食得瞓得中氣夠
但不停怨人唔理佢喎
要好多人奉承服侍嗰隻
但又把口唔收
又是非精令到子女新抱女婿全部不和囉
做阿媽做得佢咁,唔係去關心子女
係擺嚟要求同怨同插
越插越無人理佢
神憎鬼厭嗰隻
到時老人院終老真係自找!

珍珠宮

anyuser18 發表於 19-1-21 23:18
你奶奶點做人阿媽!
咁你老公都好唔開心啫,個阿媽又大細超,又利用佢,又滿 ...

我老公有同我呻過架~仲有D事,我老公話會記係心,所以對99,佢會供養,始終係自己阿媽,但99如果要威脅D乜,就無可能啦!
我老公其實都幾健談,而且依加多數都揸晒主意,係99從來都無理我老公,又搵個仔笨,所以成日話個仔唔出聲,又話個仔無主見,一定要99揸主意喎~
當然啦~我事實令老公改變好大,起碼老公唔俾99搵笨,所以我有時都理解99點解會唔中意我,但我老公係變好左,我問心無愧!99自己唔珍惜je~
我99有埋你99嘅特質!
真係會搞到大家不和,然後又走出尼懶好做和事佬~
其實我有時都會幫D 99講說話,因為有D真係好99,但尼度有D,根本係肓撐!

公爵府

anyuser18 發表於 19-1-21 23:18
你奶奶點做人阿媽!
咁你老公都好唔開心啫,個阿媽又大細超,又利用佢,又滿 ...

我99就係呢種人,佢真系成日搬弄是非的,最終所有的子女及心抱都不和(不是面和心不和,簡直就是狗咬狗骨)結果....我99....宜家果真入住老人院終老(無人肯收留佢)

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

crystal媽咪 發表於 19-1-21 17:26
你答佢一句are you crazy??

我好認真咁答,點知姑奶同佢老公就不斷challenge我唔信我
我心諗:我呃妳有咩用

珊瑚宮

anyuser18 發表於 19-1-21 17:56
佢唔駛去你要去

珊瑚宮

anyuser18 發表於 19-1-21 17:57

問返佢,咁你鐘意乜色背景?:joyou ...

唔講以為我去咗interview

珍珠宮

美之選468 發表於 19-1-22 00:35
我99就係呢種人,佢真系成日搬弄是非的,最終所有的子女及心抱都不和(不是面和心不和,簡直就是狗咬狗骨) ...

有時真係無辦法,好地地一頭家,邊個願意放一個搞屎棍係度,搞散頭家?!
我記得以前去99度,日日都嘈,我都忍唔住講句,家衰口不停呀~
除非99自己有樓啦~否則老人院都無計~因果~

寶石宮

JD930 發表於 19-1-22 08:49
我好認真咁答,點知姑奶同佢老公就不斷challenge我唔信我
我心諗:我呃妳有咩用

如果佢再問,你話我住喺灣仔天橋底囉!橫掂都講真話都冇人理

JD930    發表於 19-1-22 09:39
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

crystal媽咪 發表於 19-1-22 09:38
如果佢再問,你話我住喺灣仔天橋底囉!橫掂都講真話都冇人理

唔係住邊,佢宜家覺得我係做sales/無業同埋無讀過書

寶石宮

JD930 發表於 19-1-22 09:41
唔係住邊,佢宜家覺得我係做sales/無業同埋無讀過書

真係堅係crazy。 問下佢駛唔駛睇下畢業證書?

JD930    發表於 19-1-22 09:57
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至