想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呀女2歲幾,打算生多一個陪佢,
第一胎一擊即中;而家試左2個月失敗左,係咪第二胎難中D(emoji) 有冇食療推介下?

大宅

tang-mama08 發表於 19-1-19 18:59
呀女2歲幾,打算生多一個陪佢,
第一胎一擊即中;而家試左2個月失敗左,係咪第二胎難中D(emoji) 有冇食療推 ...

我女都兩歲幾,剛開始不設防睇下有冇緣追多個
不過只睇分泌唔係好識計期,今朝偷驗白板,今個cycle應該冇機喇

複式洋房

回覆樓主:

想要多個,仔仔兩歲三個月,仲係奶痴一名,仔仔試左半年先中,而家都試左幾個月,未有消息,但而家一齊訓,阿仔又夜訓,要湊仔又攰,人又老左,真係幾難搞

洋房

迷你冰 發表於 19-1-19 23:17
想要多個,仔仔兩歲三個月,仲係奶痴一名,仔仔試左半年先中,而家都試左幾個月,未有消息,但而家一齊訓, ...

我大女五歳,之前已經好想生,但c6唔肯,最近勸店佢,12月中(唔記得邊日dd),1/1 dodo,但可能唔中排卵期,但又接近,而加都未黎M小姐,前兩天偷驗cb 白板,但而加keep住頭暈,谷胸,字宮扯住痛,之前黎m唔會敢,生大女情況又喺dd +7白板,dd +15,有控,想問究竟我而加情況會唔會同大女時一樣bingo呢?

複式洋房

回覆樓主:

老老實實,唔中排卵期其實都幾難中,如果唔知排卵期due date都計唔到,過幾日唔黎先再驗過

複式洋房

lau1312 發表於 19-1-19 21:08
我女都兩歲幾,剛開始不設防睇下有冇緣追多個
不過只睇分泌唔係好識計期,今朝偷驗白板,今個cycle應該冇 ...

我都係用排卵期計算器計咋...
唉 有時都覺得越心急越冇

水晶宮

粉紅寶寶 發表於 19-1-19 23:32
我大女五歳,之前已經好想生,但c6唔肯,最近勸店佢,12月中(唔記得邊日dd),1/1 dodo,但可能唔中排卵期, ...

係因為你遲排,用紅d會准d

洋房

李露眉 發表於 19-1-20 09:04
係因為你遲排,用紅d會准d

淘左未到,想請教,紅d綠d怎様用法(新手)

水晶宮

粉紅寶寶 發表於 19-1-20 09:30

紅d測排卵,排個日會深紅色,個晚要do

根住最快11日很用綠d睇下有無bingo

大宅

囡囡7歲,我停左避孕藥都差不多8個月,但仍未bingo , 同埋我在多囊。

伯爵府

我兩胎都睇紅D中,綠D驗孕,如有左,約排後10至12日有控。紅D強陽是快要排卵,轉淺少少即已排左,所以見到開始轉深請每日驗密d去捉強陽轉淺。

伯爵府

驗前2小時不要小便及飲好多水

大宅

ipcs 發表於 19-1-20 13:31
我兩胎都睇紅D中,綠D驗孕,如有左,約排後10至12日有控。紅D強陽是快要排卵,轉淺少少即已排左,所以見到 ...

咁想問如果紅d見到深粗係未當晚已經要行埋?

伯爵府

favv88 發表於 19-1-20 14:23
咁想問如果紅d見到深粗係未當晚已經要行埋?

最好行埋一次先,跟住隔日補(通常已轉淺)。
但我第二胎時,深粗第二日早上(當日下午轉淺)行埋都中,之後無補。

洋房

但我已經情況是疑似bingo,用紅D有咩作用?

伯爵府

粉紅寶寶 發表於 19-1-20 14:30
但我已經情況是疑似bingo,用紅D有咩作用?

如果中左,紅D在綠D未有控之下,紅D會見到加深先,情況比較明顯,因為紅D不懂分辨LH和HCG,但最後都要驗孕來確定是否懷孕。

大宅

ipcs 發表於 19-1-20 14:26
最好行埋一次先,跟住隔日補(通常已轉淺)。
但我第二胎時,深粗第二日早上(當日下午轉淺)行埋都中,之 ...

因為我琴晚11點同岩岩下午2點驗紅d都仲仍然深粗。我琴晚已行埋左一次。咁應該幾時再行埋?

伯爵府

favv88 發表於 19-1-20 14:34
因為我琴晚11點同岩岩下午2點驗紅d都仲仍然深粗。我琴晚已行埋左一次。咁應該幾時再行埋?
...

明天早上補得唔得?

洋房

ipcs 發表於 19-1-20 14:34
如果中左,紅D在綠D未有控之下,紅D會見到加深先,情況比較明顯,因為紅D不懂分辨LH和HCG,但最後都要驗孕 ...

謝謝(emoji)我可能過多幾天m小姐還是不來,未有紅D,情況下買枝電子cb驗最好?重有第一次不是晨v是否不準,下次用番晨v比較好?

大宅

ipcs 發表於 19-1-20 14:36
明天早上補得唔得?

即係今晚唔洗補一次直接等聽朝?

首頁

尾頁

跳至