親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

我2月會去洪川大明,之前問左朋友話自己買滑雪服再自己book房去玩,抵過參加兩日一夜團!咁我就膽粗粗淘左幾套衫落黎(一家四口)

原先係兩日一夜團包交通+租滑雪服+裝備+室內ocean+房 ,一家四口要$5500。咁旅行社睇到我個仔5歲都未必滑(好大可能),咁即係只有我老公同大女滑,都叫我自己book房!

交通- free (洪川大明有免費shuttle預約)
房 $1500
滑雪服 $1000 (大人的2套,小朋友的同事借左比我)

問題來了,我睇晒網上分享,個個都係join one day tour, 連衫連交通都有!咁我現在只需要租裝備同教練堂,就搵唔到資料😭😭😭😭

請問有人可以分享嗎? 定係我參加返一日團,買好借好的滑雪服唔帶過去?
今晚又OT!!!!

珍珠宮

租設備,入場門口就有,大把人租的

官網有 http://www.daemyungresort.com/web/dm_english/html/01vivaldi_english_sub_02_01.html

擔心就上網搵d 廣東話教練吧

珍珠宮

2018 去

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21115917

水晶宮

bastet 發表於 19-1-19 22:51
我2月會去洪川大明,之前問左朋友話自己買滑雪服再自己book房去玩,抵過參加兩日一夜團!咁我就膽粗粗淘左 ...

你指旅行社係香港? 定係網上既韓國還行社?

我上年參加2日1夜滑雪團嗰間, 今年新年收費$16××/人。 而且唔滑雪只跟團應該可以減d。 我見有d都係好細小朋友都滑雪。 你小朋友5歲應該可以。

而且團有教練教基本滑雪技巧(當然係1對10個8個嗰種啦)。

天空之城, 快樂之地

珍珠宮

我果時即日來回 $1050, 玩6小時

1大2小,ski 裝備,
2個 helmet,
1大1小 纜車證

自己睇 youtube 教學,比 1:10 班詳盡d

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

youhello507 發表於 19-1-20 10:50
我果時即日來回 $1050, 玩6小時

1大2小,ski 裝備,

初學無人教都得?我怕唔掂呀!(emoji)(emoji)(emoji)
不過$1060都好抵,就咁係果度租用品同買吊車證就可以?

我見大人3萬2000won, 小朋友25000won租裝備

珍珠宮

bastet 發表於 19-1-20 15:02

初學無人教都得?我怕唔掂呀!(emoji)(emoji)(emoji)

咁其實我識少少嘅

你就咁係果道租就可以,join course 都係,好易的

用戶要求終止服務

牛年勳章

bastet 發表於 19-1-20 15:02

初玩搵教練安全 d,盲衝直撞對自己危險,亦會對場內人士做成危險,特別初學個場,人多,又唔少控制唔到自己嘅人。

wcpcelia    發表於 19-1-21 09:28
未經許可,請勿轉載

子爵府

大笨鐘 發表於 19-1-20 19:54
初玩搵教練安全 d,盲衝直撞對自己危險,亦會對場內人士做成危險,特別初學個場,人多,又唔少控制唔到自 ...

識小小 初學都係搵教練好 上山玩都安心好多

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

大笨鐘 發表於 19-1-20 19:54
初玩搵教練安全 d,盲衝直撞對自己危險,亦會對場內人士做成危險,特別初學個場,人多,又唔少控制唔到自 ...

我會架,而家搵緊一日團,套衫照帶去,因為第二日自己玩都要著!
今晚又OT!!!!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

yp26 發表於 19-1-20 20:34
識小小 初學都係搵教練好 上山玩都安心好多

我會架,而家搵緊一日團,套衫照帶去,因為第二日自己玩都要著!
今晚又OT!!!!

子爵府

bastet 發表於 19-1-20 20:39

所以我都有搵到教練 玩得安心些

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 19-1-20 07:12
你指旅行社係香港? 定係網上既韓國還行社?

我上年參加2日1夜滑雪團嗰間, 今年新年收費$16××/人。 而且 ...

請問你第二日房間check out 後行李安排係點?
因為有媽咪話行李存放要問左問右覺搵到人幫手放隔離棟!
我打算第二日會去玩水同上山玩snowyland

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bastet 發表於 19-1-20 20:44

唔係放喺酒店lobby寄存就得?
放下自在

水晶宮

bastet 發表於 19-1-20 20:44

酒店大堂有locker租, 有大有細, 可以整個行李擺入去。

我有2個喼,1個係20吋, 1個係26吋喼。所以當時租左2個。

但滑雪場及酒店locker一樣, 開左之後, 又要重新入錢locker過。 所以關門之前諗清楚有乜要拎出黎或放低。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

cattz288 發表於 19-1-20 21:10
唔係放喺酒店lobby寄存就得?

唔係架, 要租locker架。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PCCW2319 發表於 19-1-20 21:44
唔係架, 要租locker架。
幾錢架? 咁同雪場注意事項入面講果個LOCKER係咪同一樣?
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-1-20 21:48
幾錢架? 咁同雪場注意事項入面講果個LOCKER係咪同一樣?

雪場裡面locker size 唔同, 細好多。

酒店嗰d真係可以比客人check out後放喼。

我唔記得幾錢啦 但點都要租架啦!除非成朝周圍唔去, 係大堂守喼至走人。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

PCCW2319 發表於 19-1-20 21:53
雪場裡面locker size 唔同, 細好多。

酒店嗰d真係可以比客人check out後放喼。

哦哦!明白! 謝謝
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-1-20 21:48

酒店locker 大size 放到29/30吋,2000 won

我經agent book在場教練, 1對4 248000 won/ 2 小時,帶埋上lift 滑落黎,安全d

wcpcelia    發表於 19-1-21 09:28

首頁

尾頁

跳至