親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

bastet 發表於 19-1-19 22:51
我2月會去洪川大明,之前問左朋友話自己買滑雪服再自己book房去玩,抵過參加兩日一夜團!咁我就膽粗粗淘左 ...

你指旅行社係香港? 定係網上既韓國還行社?

我上年參加2日1夜滑雪團嗰間, 今年新年收費$16××/人。 而且唔滑雪只跟團應該可以減d。 我見有d都係好細小朋友都滑雪。 你小朋友5歲應該可以。

而且團有教練教基本滑雪技巧(當然係1對10個8個嗰種啦)。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

bastet 發表於 19-1-20 20:44

請問你第二日房間check out 後行李安排係點?

酒店大堂有locker租, 有大有細, 可以整個行李擺入去。

我有2個喼,1個係20吋, 1個係26吋喼。所以當時租左2個。

但滑雪場及酒店locker一樣, 開左之後, 又要重新入錢locker過。 所以關門之前諗清楚有乜要拎出黎或放低。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

cattz288 發表於 19-1-20 21:10
唔係放喺酒店lobby寄存就得?

唔係架, 要租locker架。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

cattz288 發表於 19-1-20 21:48
幾錢架? 咁同雪場注意事項入面講果個LOCKER係咪同一樣?

雪場裡面locker size 唔同, 細好多。

酒店嗰d真係可以比客人check out後放喼。

我唔記得幾錢啦 但點都要租架啦!除非成朝周圍唔去, 係大堂守喼至走人。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

yp26 發表於 19-1-21 15:08
旺季都幾難book
我都唔明點解唔可以之前預約定

可能都唔知當時會有幾多教練返工。 如果教練甩底, 酒店/雪場比人投訴都暈。而且可能雪場佣金唔多卦。

所以佢地肯定教練到場, 至接受booking。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

yp26 發表於 19-1-23 21:48
都有可能係咁 所以寧願係香港 book 定 煩小樣

而且係香港搵, 可以搵識廣東話/普通話教練。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至