婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

moon7632 發表於 19-1-20 10:19
點消失?我老公又唔識氹老婆,明明識佢果時未發達,對我好好,佢有個女之後(經濟許可)成日都嘈
...

我唔明喎~關發達咩事?!
我係唔再聽99電話,唔再見99,總同99斷來往,既然99覺得我咁差,咁就俾佢感受,我唔係度嘅快樂囉!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

做個靚太 發表於 19-1-20 10:21
咁你記得下次一同你老公食飯,就由頭鬧到落尾,然後話入錢落佢袋,佢已經比其他人好啦~睇下佢係咪次次都 ...

讚成丫。
啲男人針唔吉到肉唔知痛, 我之前都係咁, 比6299煩到發顛, 比老公話我性格有問題。
我同佢講, 咁好丫, 由今日開始我每日見到你都由頭挑剔到落尾, 每分每秒都"提點"住你。睇你"忍"到我幾耐? 我忍左你媽6個月, 你準備忍受我挑剔起碼6個月啦! 不過放心, 你肯定捱唔到6個月, 要唔要挑戰???

ingrid000    發表於 19-1-21 11:02

禁止訪問

珍珠宮

moon7632 發表於 19-1-20 10:29
我只要求佢好好照顧自己,我唔多出聲果隻。點做到老公聽得入耳?

其實有時都要明白,點解老公覺得無問題,因為佢已經對左自己父母廿幾三十年,會有種純左嘅心態,況且,父母又無對佢唔好,佢咪覺得無野囉~
我老公之前都係咁,成日話我阿媽無野架~你唔理佢就得架啦~佢不嬲都係咁架啦~
直到99日日話個仔俾人搶左,好多事搞出尼,老公先覺得真係好煩,加上我嘈老公無用,咁咪唔嘈囉…仲對99好好tim,得我一味俾人追住鬧,老公自己有眼睇嘅,不過我消失,係因為99曾經傷得我好深,情緒病爆發,所以老公咪隔開我同99囉~

禁止訪問

男爵府

moon7632 發表於 19-1-20 10:32
我話長時間對住個女,我怕真係會打死佢,琴晚話打親個女99去報警告我虐兒搵社工黎

食飯好有壓力! ...

你咪同佢講。報啦報啦報警啦。
報多幾次tim丫, 等啲警察上黎証明我真係無虐兒。報多幾次啲警察都會知道你99係顛既。

男爵府

moon7632 發表於 19-1-20 10:36
會唔會攪到家變?

果時我已經係抑鬱邊緣, 再唔做啲野就真係家變。

禁止訪問

子爵府

moon7632 發表於 19-1-20 09:20
喊有用咩?上去又話,唔上去又話。但成日都人身攻擊唔係辦法
未有個女之前就成日講新聞,但個女出 ...

你真係唔夠硬淨,你唔使靠佢,使乜怕佢喎。

珍珠宮

Solarflare 發表於 19-1-20 10:33
讚成丫。
啲男人針唔吉到肉唔知痛, 我之前都係咁, 比6299煩到發顛, 比老公話我性格有問題。
我同佢講, 咁 ...

咪係囉…佢地成日話包容,咁包容下我囉!
我都曾經問過我老公,我都好多人中意架,點解一對住99,就變到一文不值嘅?!如果我真係咁差,我都無本事做一個完美嘅新抱,你睇下要唔要搵過第二個啦~大家都可以搵個更好嘅!

子爵府

moon7632 發表於 19-1-20 10:41
我都怕自己諗埋一邊,你都忍左好耐

發一次癲比佢睇,周圍同人講比6299迫到有情緒病。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

做個靚太 發表於 19-1-20 10:45
咪係囉…佢地成日話包容,咁包容下我囉!
我都曾經問過我老公,我都好多人中意架,點解一對住99,就變到一 ...

咁你老公點回應?

珍珠宮

moon7632 發表於 19-1-20 10:41
我都怕自己諗埋一邊,你都忍左好耐

會架~其實因為我地太重視99,有時失望,因為我地先有期望,我以為當99係自己媽,99會當我係女,錯!我以為唔出聲,99會覺得我乖,錯!我以為我同老公靠自己,99會覺得我地生性,都錯!我地以為,一家人,應該講心,會互相體諒,又係錯!所有野,我地都錯晒!
我曾經有段時間好迷失,尼個社會,好多人都站係道德高地,不問情由,一定係後生唔岩,99一句好老好可憐,個個出尼聲討納喊!我什至覺得無人理解我嘅委屈,好驚面對人,覺得做人好痛苦,點解會遇上99尼D超級大古惑?!

珍珠宮

Solarflare 發表於 19-1-20 10:55
咁你老公點回應?

佢話佢好無辜,如果我唔要佢,最可憐就係佢喎~

珍珠宮

moon7632 發表於 19-1-20 10:34
男人如果有錢係咪想換畫?

尼個係男人本心問題~
好多人都可以共患難啦~
未到死果刻,我都唔敢保證,我地嘅感情一定會長久,所以女人要錫自己先!

首頁

尾頁

跳至