婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

做個靚太 發表於 19-1-20 10:56
會架~其實因為我地太重視99,有時失望,因為我地先有期望,我以為當99係自己媽,99會當我係女,錯!我以為 ...

其實無期望就無失望啦。
你唔係佢生出黎既, 呢個係事實。
新抱同99做到客人一樣已經好好。
我覺得你好堅強, 講得出"大家放過大家搵個更好", 令老公覺得你唔高興真係會走, 唔敢比99對你太差。
呢度唔少jm忍氣吞聲委曲求全, 結果只換來更差對待。
我成日覺得, 呢個世界你唔尊重自已, 無人會尊重你。所以要企硬啲, 你唔尊重我... 咁大家都無謂見。互相睇唔順眼, 見又有乜意思?

男爵府

做個靚太 發表於 19-1-20 10:58
佢話佢好無辜,如果我唔要佢,最可憐就係佢喎~

係我角度, 啲男人從來都唔無辜。但佢地好中意扮無辜。
好簡單, 唔係嫁左比佢, 你使乜忍受呢個咁難頂99?

大宅

樓主點解要做到咁地底泥?!若果連老公都咁對自己,我寧願帶住個囡做單親。

我也曾經因為6299,老公唔識處理而叫佢返去飲奶,我唔需要一個唔識保護妻兒既老公!最後老公終於醒覺。

ingrid000    發表於 19-1-21 11:09

禁止訪問

男爵府

あやや 發表於 19-1-20 09:26
你唔夠硬淨
當年我姑9奶奶蝦我,我同個仔失蹤9個月!
電話唔聽,上門唔開門,生日飯,過年唔岀席。

我都發脾氣同個女番外家長住,過時過節影都無

珍珠宮

Solarflare 發表於 19-1-20 11:11
係我角度, 啲男人從來都唔無辜。但佢地好中意扮無辜。
好簡單, 唔係嫁左比佢, 你使乜忍受呢個咁難頂99?
...

咁講真,我都唔覺得佢無辜,因為99完全就覺得老公一定聽晒佢,佢先會咁放肆!
如果佢覺得99係無錯嘅,我都唔會留低做小三,勉強無幸福~
選擇權根本就係我老公度!

珍珠宮

moon7632 發表於 19-1-20 16:20
打左俾父母,佢地話:唔好理,訓下就冇事,時間沖淡佢,我又唔識嬲人。如果大年初一黑口黑面 ...

番唔番,你自己諗啦!
經過咁多年,我明白只要你接受到俾人鬧係一個衰新抱,你就無敵!

大宅

moon7632 發表於 19-1-20 16:20
打左俾父母,佢地話:唔好理,訓下就冇事,時間沖淡佢,我又唔識嬲人。如果大年初一黑口黑面 ...

如果你黑口黑面, 某程度上會令到自己唔開心成日架, 無必要的。

年初一上去入屋叫哂所有長輩後, 就可以無視佢地, 唔使同6299講任何野, 唔使同佢地有任何眼神接觸, 唔使同佢地有任何交流, 你只需要笑笑口對住所有人(**你6299除外**)就得。

禁止訪問

禁止訪問

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

あやや 發表於 19-1-20 09:26
你唔夠硬淨
當年我姑9奶奶蝦我,我同個仔失蹤9個月!
電話唔聽,上門唔開門,生日飯,過年唔岀席。
犀利

公爵府

Solarflare 發表於 19-1-20 08:49

你老公係唔係度。

咁激,洗唔洗,唔想俾講,少見面囉

男爵府

hoganbaby 發表於 19-1-21 15:45
咁激,洗唔洗,唔想俾講,少見面囉

個老公未必比呢。

有啲男人好自私, 個老婆已經比人罵到一文不值了, 仲係叫個老婆繼續 "忍下" , "要孝順", "你唔去我有說話聽", "當佢地發up瘋", 更過份可以係 "佢地講得無錯"。

老婆心情差? 老婆抑鬱? 咁係老婆"諗多左"啫, 諗開啲就得架啦。

總之要繼續上去見6299。

一陣唔上去又話老婆不孝, 叫啲三姑六婆圍剿, 講啲更難聽說話。

你話唔做得激啲點逃離地獄?

男爵府

moon7632 發表於 19-1-20 01:54
事原晚上食飯,由頭到尾都你講我唔好,轉過話題講新聞,講左一陣又圍插。
又話我外家唔好,佢地係唔好但都 ...

做人要大聲d. 唔好俾人党得好蝦。你屋企好與否關佢叉事。

大宅

moon7632 發表於 19-1-20 01:54
事原晚上食飯,由頭到尾都你講我唔好,轉過話題講新聞,講左一陣又圍插。
又話我外家唔好,佢地係唔好但都 ...

講人地外家家事d人真係攪笑 以為自己最好

大宅

moon7632 發表於 19-1-21 11:17
岩岩驗到有左,可能情緒變化。激親就算,盡量唔放上心

恭喜您 咁你新年就留係屋企休息多d啦 吾好上咁多去比人話

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至