自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau    發表於 19-1-20 18:51

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

winnie627 發表於 19-1-20 12:28
嘩,賣相一流

唔關我事,係啲水果同菜顔色豐富,擺埋一齊已ok la

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

豬b老公 發表於 19-1-20 12:29
啲菜好新鮮!請問邊買?

都係大超市咋,super 百佳,Taste 一田同Aeon 都有,有時街市有Kale 賣都買㗎

珍珠宮

Bambi 發表於 19-1-20 12:34
呢個POST真係好正

謝謝你呀,我係BK 第一次有人讃個post 正好開心

珍珠宮

maruko1023 發表於 19-1-20 12:34
你幅幅相個牛油果都超靚,邊度買牛油果好?

千祈唔好貪平買街市好平嘅牛油果,我試過買八個全都都黑唒唔食得嘅,最穏陣買超市一網袋有六隻細嘅牛油果,多數都唔錯㗎

珍珠宮

smile11 發表於 19-1-20 12:38
睇到流晒口水,顏色豐富,好開胃

多謝你呀,啲水果菜已經五顏六色,求其擺埋一齊已經好ok ga la

珍珠宮

luvmon 發表於 19-1-20 12:42
好正呀 我都好想整嚟食

整啦整啦,好容易架咋

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

Poyau    發表於 19-1-20 18:52
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

cherrylemon 發表於 19-1-20 12:58
超級靚你好叻呀!d肉煎定局?顏色好靚呀!

牛羊豬三文魚係煎嘅,雞鴨油甘魚就焗嘅,全部都好易整唔花時間嘅

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

樓主整得正過出面d餐廳好多倍

珍珠宮

cherrylemon 發表於 19-1-20 12:59
個蛋係點整的?烚?焗?
半流心嗰款蛋,因為唔明咁嘅狀態係點剝殻?唔會痴實咩?
...

嗰個係poached egg嚟,即係如果出街食Eggs Benedict 上面隻蛋,係打隻生蛋落熱水道浸熟嘅,所以唔使再剝殻㗎啦,咁多款蛋係依個我都未好有信心,有時整得唔靚呢

珍珠宮

Tebing 發表於 19-1-20 13:13
其實樓主已開了同一在'烹飪搵食'
可以看https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21472 ...

謝謝你幫我宣傳無乜人睇嘅post 呀,我見嗰道好亂所以今天整理下啲分類咁呢

珍珠宮

李豆豆 發表於 19-1-20 13:15
好靚又好正好吸引呀!

多謝讃賞呀

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 19-1-20 13:25
好正呀! 我想問吓妳通常沙律嘅菜用咩菜多? 係邊到買? many thx♡^_^♡ ♡^_^♡
...

我通常乜嘢特價就買邊樣,無特價就買我最鍾意食嘅rocket 同baby spinach
生果我行low carbs 買berry 多

菜都係大超市買咋,super 百佳,Taste 一田同Aeon 都有,有時街市有Kale 賣都買㗎

伯爵府

D菜好靚,食邊款菜多?

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

好清新,沙律唔錯 吖

大宅

回覆樓主

好靚呀!整沙律菜有冇話要落d 咩野調味?

珍珠宮

Vin仔媽 發表於 19-1-20 16:06
樓主整得正過出面d餐廳好多倍

太誇張啦我整嘅全部簡單嘢好易整,邊到夠膽同出面餐廳比呢,Anyway, 謝謝你呀

珍珠宮

flyinsky 發表於 19-1-20 16:12
D菜好靚,食邊款菜多?

我通常乜嘢特價就買邊樣,無特價就買我最鍾意食嘅rocket 同baby spinach
生果我行low carbs 買berry 多

珍珠宮

jewelry~day 發表於 19-1-20 16:12
好靚呀!整沙律菜有冇話要落d 咩野調味?

謝謝你,我多數落有辣妹嘅olive oil, 其實好隨意你鐘意落乜都得㗎

首頁
12345...8

尾頁

跳至