有無啲好識做既奶奶?

Angelice-BeBe
|
如果奶奶學識學問高過你,只可以話佢高你更多更多班,要發起惡上嚟,更打橫嚟...眼見身邊朋友就係咁
kcpak
|
我99唔算好識做,但勝左乜都唔做
JD930    發表於 19-1-22 11:29
kmbb519
|
NatalieTY 發表於 19-1-20 15:51
心地人品好唔好關係大d

exactly
我奶奶心地好好,雖然佢都總有缺點,心地好唔計較已經好好,我好好彩
I9528
|
我 99 從未讀過書,但佢好賢良淑德
flori
|
莎拉公主 發表於 19-1-20 15:45
讀過書同無讀過既奶奶有無分別?
有錢同無錢奶奶有無分別?
純粹八卦

唔關事。讀過書要挑剔個新抱會更加恐怖。好99與壞99睇自己彩數
conniemar
|
我嗰個讀過大學同埋有d錢嘅,咪又係咁
choco_soup
|
我奶奶讀書少,但係好識做人和做奶奶
jenkaka
|
我99讀到中五,識英文,做開ftm, 人情世故完全唔識加容易唔抵得人。。我媽媽讀書唔多,但做開野,人情世故加把口談吐點都好過我99既。
feifei_baby
|
Cpscherrys 發表於 19-1-20 16:27
你講得好好。 我有一個冇學識冇常識嘅奶奶。 佢一開口講野好易得罪街外人。 而响屋企講野。我聽完系非常 ...

我99個fd.... 呢種性格,唔好話做親人,朋友都難...
BBJOJO    發表於 19-1-20 18:25
Charlotte_mom
|
我妹99係小康、ok讀過書咁
佢真係好好,由我個妹未嫁,隨便講句咩好味,鐘意食,下次就會自動出現
我妹生左,幫佢湊仔,睇晒做功課仲買練習幫佢補底。我妹放工一上去即刻叫個孫陪下媽咪
我妹由大西北搬出港島,佢6299係幾乎日日出黎湊孫(已有工人但佢地唔放心)

當然佢都有老土嘅地方,但overall都好好,我成日叫我妹惜福
章魚妹妹
|
BBJOJO 發表於 19-1-20 16:10
agree 如果佢心地好人品好
只不過係大家 有代溝
大家文化有少少差異

係,心地唔好幾叻幾有錢都無用!尤其想個仔頭家散既!
BBJOJO
|
章魚妹妹 發表於 19-1-20 18:06
係,心地唔好幾叻幾有錢都無用!尤其想個仔頭家散既!

係………… 我感受到
crystal媽咪
|
BBJOJO 發表於 19-1-20 18:06
係………… 我感受到

JD930    發表於 19-1-22 11:29
Toffeegirl
|
我奶奶學歷都算高,亦好開明,同我娘家相處都幾好
章魚妹妹
|
BBJOJO 發表於 19-1-20 18:06
係………… 我感受到

其實有d咁既呀媽先慘,明明仔同心抱好地地,個心抱又唔係對佢差,偏偏唔知爭寵定擺款,當個心抱地底泥仲要無中生有屈佢,影后上身咁,搞到人地兩公婆因為佢唔岩就開心,除左心理變態外,只能話心地唔好!
|
Charlotte_mom 發表於 19-1-20 18:05
我妹99係小康、ok讀過書咁
佢真係好好,由我個妹未嫁,隨便講句咩好味,鐘意食,下次就會自動出現
我妹生左 ...

好羨慕!我99唔打亂我教仔都偷笑囉,唔好話幫手教
BBJOJO    發表於 19-1-20 18:24
BBJOJO
|
章魚妹妹 發表於 19-1-20 18:21
其實有d咁既呀媽先慘,明明仔同心抱好地地,個心抱又唔係對佢差,偏偏唔知爭寵定擺款,當個心抱地底泥仲要 ...

重點都係…… 因為佢個仔畀人搶走咗
tingtingalex
|
我99 係 女強人 做生意很叻 同做主婦就……
我愛Corina
|
我奶奶好好,好抵得諗,其實佢個人好好,但太無所謂得黎有點蠢。
anyuser18
|
我覺得同有無錢有無學歷無乜關
同人品有關
識一個好好
一個好差
兩個都無學歷

我覺得同得唔得閒都有關
太得閒管三管四,無聊搞住你
唔得閒見少啲自然少磨擦