懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

穿左羊水及見紅。姑娘比左張試紙我驗蛋白尿,點知變左色。之後試左次又係咁。姑娘有講過可能滲左羊水而假陽性
約左個多月再驗小便。希望冇事啦。有冇媽媽係呢個情況?

回覆 Sweetbabymom 的帖子

Hi Sweetbabymom ,如果留小便時連埋D分泌,都有可能驗出有蛋白尿,醫護人員有冇同媽媽講產後再驗小便,需要跟進邊方面問題?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

伯爵府

Chloe@NUTRICIA 發表於 19-1-21 16:59
回覆 Sweetbabymom 的帖子

Hi Sweetbabymom ,如果留小便時連埋D分泌,都有可能驗出有蛋白尿,醫護人員有 ...

冇詳細講呀。但關於腎功能,所以好驚呀
Sweetbabymom 發表於 19-1-21 22:25
冇詳細講呀。但關於腎功能,所以好驚呀

媽媽唔好自己嚇自己住,都有唔少情況係有假陽性,如果醫生見再驗都仲有,會安排做進一步了解,如24小時小便,抽血。 抽血都可以睇到腎功能係唔係正常

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

伯爵府

Chloe@NUTRICIA 發表於 19-1-22 16:04
媽媽唔好自己嚇自己住,都有唔少情況係有假陽性,如果醫生見再驗都仲有,會安排做進一步了解,如24小時小 ...

謝謝你
Sweetbabymom 發表於 19-1-22 23:20
謝謝你
支持您呀

首頁

尾頁

跳至