你哋介意借喼比人嗎?

Chansc0107
|
有時拒絕又難啲。
或者話佢知邊度有減價、講買一個放屋企方便下次去旅行etc.
等佢知難而退?
靚靚C9
|
介意
靚靚C9
|
bosch 發表於 19-1-20 16:52
唔介意,因為我都試過問阿媽借喼。

其他人介意,阿媽又唔同
bosch    發表於 19-1-20 23:16
MrsPerthLiu
|
極級介意
amytang916
|
姑仔每年總會借一兩次,其實好唔想借,但又冇藉口推,我反而覺得用得多D轆快殘,好易爛
Whitechocolate
|
回覆 Khaleesi 的帖子

勁介意,放過咁多私人野。
Gomme
|
只會借比自己屋企人
anpanmenbaby
|
睇下個親戚熟唔熟啦。。。
試過借比我細佬,佢用完一陣味,原來d衫濕就咁放入喼,又唔打開吹返乾。搞到我要大洗個喼,下次我唔會借
tester5
|
Khaleesi 發表於 19-1-20 16:47
男家親戚新年去旅行問我哋借喼,我覺得好唔衛生,但c6唔好意思推。
...

我會自己買過個,送左比佢算。
我唔鍾意借野比人,借得預左冇,更唔喜歡做人地屋企既store room。唔好下下都煩我,我最怕人煩。
flyinsky
|
唔介意,又唔係咩貴嘢,當然熟先會借
Astra00
|
如果你了解那人的人格、而那人是很親的,可以借。但預了最壞情況先。
chichingmama
|
我經常都借比人,自己用完都會清潔消毒啦,冇所謂
celiagrace
|
唔借。還黎還去太煩
人地整爛左又唔好意思叫人賠
所以唔借較好
GilTse
|
candysandy 發表於 19-1-20 17:52
睇人借,企理人我借過,污糟人唔借。

人企理,耐何住的酒店可能會有蝨
SUMSUM_88
|
TiffChan 發表於 19-1-20 17:29
點解去得旅行點解自己唔買。

用完之後,佢地唔想哂地方安置
kyky媽媽
|
wiiabcd 發表於 19-1-20 17:01
我會借喼俾人,喼本來就唔可以保持衛生嘅物件,
如果想換喼換款我更加冇所謂, 依家用緊samsonite Arq 75cm, ...

係,冇講錯
藍田譚C奶
|
借個急有幾唔衛生啊?.
比我一定會借.冇所謂.係呢度問借嘢?好多都話唔會借.
連客人來都話客人一走馬上消毒拖鞋.消毒廁所.我就冇咁巴閉啦,
fatyanyan
|
借過兩三次,不再借,一肚氣
seangying
|
講起就嬲,當年未同老公結婚時,萬零換左個米奇喼一齊旅行用,用過一兩次後,佢表妹話借,佢借左我先知。
點知佢拎嚟拉佢啲免費奶粉,我仲要執好晒野出發去旅行先發現因爲比佢拉甘重野而攪到有個轆拉得唔順仲要當時得唯一既呢個喼!
老公送我去機場條路我就一路爆,爆到同我去旅行啲朋友都怕左,話幫我拉總之當時一拉我就燥底
之後到結婚,亞媽買左兩個比我做嫁妝,我講到明,除左我同我媽,咩人都唔用得

rayrayus
|
非常介意,除非係好親的家人同埋我唔在乎個喼打算買個個