邊隻除孕紋產品最有效?

chubillmama
|
我只懷孕3個幾月,已經好似人哋五個月咁大,我本身是偏瘦的,但現在個肚真係好大... 急需最強效的預防肚紋產品,現用美國雅兒的按摩膏和精華膏。
ting_039
|
chubillmama 發表於 19-1-20 18:53
我只懷孕3個幾月,已經好似人哋五個月咁大,我本身是偏瘦的,但現在個肚真係好大... 急需最強效的預防肚紋 ...

關基因事的 如果你啊媽果時有用咩都無用
我就用basic body lotion + bio oil
GCHK
|
ting_039 發表於 19-1-20 20:17
我就用basic body lotion + bio oil

原來係關基因事,終於知道喇

s_for_samantha
|
ting_039 發表於 19-1-20 20:17

我媽媽生2個都無 個肚白雪雪 但係我青春期增高 膝頭都出左2條紋 所以我宜家都好驚 我都係用緊 body lotion 加 bio oil
misslittleeye
|
我只懷孕3個幾月,已經好似人哋五個月咁大,我本身是偏瘦的,但現在個肚真係好大... 急需最強效的預防肚紋 ...

我用緊 mama mio, touchwood 暫時都未有紋(陀7個月到)。不過聽講啲紋可能臨尾先黎大爆發
snowying
|
上胎用clarins無爆紋
所以今胎都用返clarins
JacChong
|
我用mama&kids,生完都無紋
我媽媽仲話生完有紋先正常
chubillmama
|
JacChong 發表於 19-1-20 22:21
...

請問你係邊度買mana&kids?
JacChong
|
chubillmama 發表於 19-1-21 01:25

香港有網購,會從日本寄過黎,我第一次係咁買
用過好用後,就托朋友日本買,會平d
Maye_e
|

我用過一個香港21GRAMS 純天然嘅肚紋油, 效果好好連開刀的傷口都幫到
clarekok
|
chubillmama 發表於 19-1-21 01:25

我都係用mama&kids 呢加9個月 暫時都未有紋
yrbaby
|

我用緊ALQVIMIA
kayer
|
我用緊bio oil(早上)加另外一隻天然植物油(晚上)(avocado oil+rosehip oil+其他唔知咩油)+palmers既 body lotion!so far35weeks未有紋,記得搽埋大脾patpat!
JD930
|
JacChong 發表於 19-1-20 22:21
...
生完都無紋好好啊
lfnewgirl
|
kayer 發表於 19-1-21 09:55
我用緊bio oil(早上)加另外一隻天然植物油(晚上)(avocado oil+rosehip oil+其他唔知咩油)+palmers既 ...

rosehip oil 適合孕婦咩?
kayer
|
lfnewgirl 發表於 19-1-21 10:49
rosehip oil 適合孕婦咩?

點解唔適合啊?我間佢個包裝都係寫for stretch mark
mimi101010
|
回覆 Maye_e 的帖子

邊度有得買?
Maye_e
|
mimi101010 發表於 19-1-21 11:34
回覆 Maye_e 的帖子

邊度有得買?

太古城誠品或online 21gramshk.com
Maye_e
|
Maye_e 發表於 19-1-21 11:37
太古城誠品或online 21gramshk.com

而家有FB promotion, 免費贊助整個孕期產品
享受生活
|

我用有機椰子油