自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

Rilakkuma12 發表於 19-1-20 19:13
可以,放機翼上面,坐隔離望住

瑪瑙宮

好媽媽勳章

油麥麥 發表於 19-1-21 00:51
20吋已經超過40cm,何解可以hand carry?

睇圖應該您會易明白 d

瑪瑙宮

好媽媽勳章

補多一間廉航香草

男爵府

BGCOME08 發表於 19-1-20 19:44
撘單一問,我尋日揾大喼,想要30寸或再大少少,但行咗千色同Aeon都冇,D Sales話最大係28寸,話而家30寸唔 ...

hktv mall 有DELSEY 30吋喼賣。航空公司只睇你長闊高加埋有冇超標,吾理你個喼幾多吋。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

28點有可能carry on 呀...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

rayrayus 發表於 19-1-21 02:59
28點有可能carry on 呀...

樓主個朋友話佢老公定佢係高級會員可以上機

真係呃人,當人儍咩

大宅

撘單一問,我尋日揾大喼,想要30寸或再大少少,但行咗千色同Aeon都冇,D Sales話最大係28寸,話而家30寸唔 ...

我正正用緊30 吋喼飛去摩洛哥!寄倉冇問題呀!

珍珠宮

因住放滿嘢後超重

子爵府

其實佢話件手提超咗尺寸係有可能,因為之前我有一隻係長咗少少,係照上到,但廉航又另說

你件行李太大,去到閘口比人收咗,都係寄倉,運輸帶攞番

仲有安檢點過呢,見到都要你寄倉啦

公爵府

其實佢係咪指寄艙,而不是hand carry 呀?

珍珠宮

cindy618 發表於 19-1-20 18:59
我朋友話佢c6攞28吋,話佢係高級會員可以,真係嗎?

你自己係咪高級職員先?

大宅

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

airline 寄倉都有limit 間間差dd

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

bdrescue 發表於 19-1-20 19:08
有d airline買多個機位放行李

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

water-lily 發表於 19-1-21 07:13
其實佢係咪指寄艙,而不是hand carry 呀?

講hand carry

子爵府

BGCOME08 發表於 19-1-20 19:49
係囉,我都冇聽過。但又真係冇大喼賣喎,全部得28寸……

我啱啱先用個 29吋泰國返嚟, 比寄呀。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

大宅

我剛剛在澳洲買了一個32” American Tourister 來回左一次香港,點解D人咁like 吹水?

子爵府

cindy618 發表於 19-1-20 18:59
我朋友話佢c6攞28吋,話佢係高級會員可以,真係嗎?

明文規定不可以,但某些國家地勤係會怕咗啲高級會員而當睇唔到(海關機場保安唔會理的)所以好多經常來往嗰個國家嘅高級會員都會厚住臉皮帶28寸喼上機。由於太多奧客,基本上某airline嘅所有空姐都好憎嗰條航線。

首頁

尾頁

跳至