自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Mosman 發表於 19-1-21 11:35
我剛剛在澳洲買了一個32” American Tourister 來回左一次香港,點解D人咁like 吹水?
...

係啦,我明明最近先用過30寸飛過,因而家要去北歐想買大過30寸的來裝衫,點知千色同Aeon都冇,逼住買多咗個28寸……

大宅

Rilakkuma12 發表於 19-1-20 19:13
可以,放機翼上面,坐隔離望住

子爵府

Fishqqma 發表於 19-1-21 08:05
???

[size=1.375]大型物件的最大尺寸

當你購買額外座位時,你可以攜帶登機的大型物件的總尺寸根據以下高度、闊度及深度相加計算。

頭等艙

178 厘米行李

= 74 厘米 + 51 厘米 + 53 厘米

商務艙

169 厘米行李

= 71 厘米 + 50 厘米 + 48 厘米

尊尚經濟艙及經濟艙

158 厘米行李

= 71 厘米 + 43 厘米 + 44 厘米

更大尺寸或會予以考慮,但將需要經過工程審批。有關更多資訊,請聯絡你的當地澳航辦事處

https://www.qantas.com/hk/zh_TW/travel-info/baggage/carry-on-baggage.html

子爵府

手提行李尺寸唔可以超過22 x 14 x 9(寸)

象牙宮

回覆樓主:

一定唔得,個機倉頭頂個櫃好細架咋

珍珠宮

王國教室勳章

cindy618 發表於 19-1-20 18:54
可以嗎?

佢有無講邊個airlines??

珍珠宮

王國教室勳章

BGCOME08 發表於 19-1-21 12:02
係啦,我明明最近先用過30寸飛過,因而家要去北歐想買大過30寸的來裝衫,點知千色同Aeon都冇,逼住買多咗 ...

Samsonite 有好多30”,門市同online shop都有呀。我上年都飛左七次,每次都有帶我30”個喼呀。

子爵府

有啲人係買多個位放大件樂器;但亦有人買咗被拒上機都時有所聞

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

cindy618 發表於 19-1-20 18:59
我朋友話佢c6攞28吋,話佢係高級會員可以,真係嗎?

佢話咩就咩!⋯⋯跟本不重要⋯⋯

你自己信唔信先?
你會唔咁做?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

BGCOME08 發表於 19-1-20 19:44
撘單一問,我尋日揾大喼,想要30寸或再大少少,但行咗千色同Aeon都冇,D Sales話最大係28寸,話而家30寸唔 ...

我見過人坐飛機寄倉⋯⋯「滑浪板」

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

Cannot
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

首頁

尾頁

跳至