東京血拼攻略! 講哂大陸話?

appledai
|
樓主你累不累啊,再怎麼樣你也只是一個small potate,改變不了什麼
KittyMelody1
|
siu-mai 發表於 19-1-20 23:23
我冇睇過森美個節目
咁佢嗰陣有冇畀人話?
如果有都唔改,佢呢舖衰格應該係入咗骨,改唔到
呢條8婆尊恰X人。。。成日扮白痴顛笑。。。。勁憎佢

sinchui
|

其實樓主心底裡最愛國,眼中只有大陸
大力大力
|
原來是單親媽媽,兒子己9歲了,看不出呢~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ian723
|
yucl_hk 發表於 19-1-20 21:39
係咪TVB自制節目? 咩料呀!

超級魚皮
thomas.sky
|
最怕睇吳若x ,見到h字袋扮曬自己好識,闊太甘款...
csnkennis
|
karshing 發表於 19-1-20 22:07
只有台湾女主持試食東京手信,隔離香港女主持無食又係到陪笑!

係吖!好攪笑,我C6話香港主持睇到流晒口水,隔離個台灣主持最後都冇比一啖佢食,同埋最後嘅鏡頭都見到香港主持望住個餅
conniemar
|
大力大力 發表於 19-1-21 08:07

我覺得佢似洪欣
wcpcelia    發表於 19-1-21 14:59
991129    發表於 19-1-21 09:29
karshing
|
csnkennis 發表於 19-1-21 08:49
係吖!好攪笑,我C6話香港主持睇到流晒口水,隔離個台灣主持最後都冇比一啖佢食,同埋最後嘅鏡頭都見到香 ...

我都見到Bella最後到望吓塊餅,個台灣主持好衰
cherrieloy
|

人地係台灣人呢
蘑菇
|
KittyMelody1 發表於 19-1-21 01:01
呢條8婆尊恰X人。。。成日扮白痴顛笑。。。。勁憎佢

呢條8婆最好有上bk, 等佢知道自己咁黑人憎,勁衰格。
ddkaka
|
1. 樓主你憎大陸話,首先要學識聽唔同地方口音,台灣,新加波,馬來西亞同其他地方嗰啲要分番出嚟

2. 宜家大把外國人學你所講嘅大陸話,連特離譜個孫都識用普通話諗唐詩,呢個年代憎普通話同憎英文一樣,你試下講:東京血拼攻略,講晒英文話~~~~~~
你睇下自己覺得好唔好笑
靚豬豬
|

台灣人同大陸人講嘅國語/普通話唔同咖,好易聽得出
大力大力
|
conniemar 發表於 19-1-21 08:57
我覺得佢似洪欣

這張相堅似~
mandy952
|

講普通話唔一定係內地人
SheShehaha
|

台灣主持人

kl1
|
牛子 發表於 19-1-20 22:13
其實樓主幾時先會被禁account, 成日無風起浪挑撥生事製造分化

|
大力大力 發表於 19-1-21 08:07

佢好靚女,我覺得有d似昆凌
scheong
|

paramount1980
|
有人認為持有BNO去外地會比較安全, 因為不信有事時中國會保護港人