潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

alicialee1210 發表於 19-1-22 20:40
好靚幾錢?

6000幾

侯爵府

alicialee1210 發表於 19-1-22 20:41
個踭幾高?

平底咁滯架

男爵府

想問下各位知唔知道 5050 suede riding boot 同 50/50 knee-high suede boot 有乜分別?

http://www.selfridges.com/HK/en/ ... %20boots&srch=Y

SW Online 話 5050係 tailored for asian fit,咁係咪HK買係同歐洲買會唔同?

https://www.stuartweitzman.hk/en ... 50/p/5050BLACKSUEDE

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

yankiyan 發表於 19-1-22 21:15
平底咁滯架

平底就唔啱我了,我一定要高我太矮

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

yankiyan 發表於 19-1-22 21:14
點差法?

佢地鞋底油唔靚甩色的
我有對新買第一次落地穿咗一小時已經要掉
The groom一睇就話又係呢個牌子出事,呢種甩色冇得搞
只係太多人買安全黑色唔知花哂

子爵府

appleyuen 發表於 19-1-21 07:50
我都買咗reserve好修腳好靚

係咪online買?

子爵府

yankiyan 發表於 19-1-21 00:07
哈比人既我完全無諗過買over the knee boots
今日屎忽痕試上腳
又無我想像中咁差

好靚呀!我前幾日攞對Geox黑色boots出嚟著 ,鞋底變咗一粒粒,我掉咗喇。剛好要買新boots,係咪online買呀?

侯爵府

sambebe 發表於 19-1-24 08:59
好靚呀!我前幾日攞對Geox黑色boots出嚟著 ,鞋底變咗一粒粒,我掉咗喇。剛好要買新boots,係咪online買呀 ...

我係shop買架

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sambebe 發表於 19-1-24 08:57
係咪online買?

旋轉網

琥珀宮

macyh 發表於 19-1-22 21:25
想問下各位知唔知道 5050 suede riding boot 同 50/50 knee-high suede boot 有乜分別?

http://www.selfri ...

我覺得50 50knee high suede 長身啲

珍珠宮

appleyuen 發表於 19-1-21 07:50
我都買咗reserve好修腳好靚

大宅

回覆樓主:

我得158, 我覺得佢都好修腳型,但係唔知係咪我腳短,同腳踝位肥,著耐左 腳眼對上小小會覺得有d痛,唔知你地著5050 有冇呢個問題

大宅

DENDEN_Y 發表於 19-1-25 01:46
我得158, 我覺得佢都好修腳型,但係唔知係咪我腳短,同腳踝位肥,著耐左 腳眼對上小小會覺得有d痛,唔知你 ...

我都係158,著對5050都有呢個問題。我騎騎尼尼咁摺張tissue放度墊住嗰個位就好啲。

wcpcelia    發表於 19-1-25 09:08

子爵府

yankiyan 發表於 19-1-24 11:47
我係shop買架

我反而買boots驚鬆,即係個口位置會「朗朗吓」,我腳掌也冇乜肉,所以修長款或索繩就啱我。唔知SW邊個款啱我多啲?

琥珀宮

youyoub 發表於 19-1-25 07:46
我都係158,著對5050都有呢個問題。我騎騎尼尼咁摺張tissue放度墊住嗰個位就好啲。
...

5050腳踝位比reserve 窄D架

大宅

appleyuen 發表於 19-1-25 11:21
5050腳踝位比reserve 窄D架

咁睇黎我真係要積極減下肥

大宅

sambebe 發表於 19-1-25 11:02
我反而買boots驚鬆,即係個口位置會「朗朗吓」,我腳掌也冇乜肉,所以修長款或索繩就啱我。唔知SW邊個款啱 ...

佢50/50同reserve都係前半係皮,後半係彈性fabric,所以其實成對boot都緊身,我都算腳幼但一啲都唔鬆
索繩款我自己覺得比較難襯,如果唔係長腿就要著好短嘅裙,冇咁多機會著到,但如果係腿長40吋以上當然邊款都ok

子爵府

HLGrape 發表於 19-1-25 15:56
佢50/50同reserve都係前半係皮,後半係彈性fabric,所以其實成對boot都緊身,我都算腳幼但一啲都唔鬆
索繩 ...

謝謝你,我冇試過over knee 款,但見過好矮嘅朋友著, 裙同boots之間係冇露到肉出嚟,非常搞笑。

大宅

sambebe 發表於 19-1-25 16:29
謝謝你,我冇試過over knee 款,但見過好矮嘅朋友著, 裙同boots之間係冇露到肉出嚟,非常搞笑。
...

我喺鋪問試時問過原來佢鞋筒高度係按腳size嘅比例,即細size就短筒啲
我腳細size35,高163但腳比例唔算長,好在個筒好fit我小腿長度,我揀咗reverse因為佢鞋頭比較尖過50/50,可以拉長少少對腳
其實我喺鋪試完一輪去咗selfridges訂,平千幾

侯爵府

sambebe 發表於 19-1-25 16:29
...

我好矮架
但都有肉露到啊
不過條裙要夠短夠貼先好睇

首頁

尾頁

跳至