每個人都有他的困難

awah112
|
昨日睇日本整人節目,木村拓哉講左呢句。

每個人都有他的困難...

我地覺得佢一帆風順,原來他也有困難的時候。
bing-jing
|
對的~
正如李嘉誠都應該有佢貧乏一刻,雖然未必同錢有關
twotigers
|
當然,人生總有起跌,有邊個無遇過逆境,只不過人哋唔講出嚟姐,人,你睇我好,我睇你好
Poyau    發表於 19-1-21 13:32
wmkcnw
|
awah112 發表於 19-1-21 00:21

木村有一排係收視毒藥, 一沉百踩。

Kenise-mama
|
twotigers 發表於 19-1-21 00:39
當然,人生總有起跌,有邊個無遇過逆境,只不過人哋唔講出嚟姐,人,你睇我好,我睇你好
...

我都認同
每個人在世
都必定有自己困難
有d人將自己困難
放大千倍萬倍
有d一笑置之
原子邦妮
|
所以對人要善良,永遠都唔會人地個人生有幾難先去到呢一步
snowypurple
|

正如好多野都唔係理所當然,不過唔係人人都明白同理解。

awah112
|
wmkcnw 發表於 19-1-21 00:43
木村有一排係收視毒藥, 一沉百踩。

仲有SMAP解散
Yeelim
|
木村有一個女是有蒙古症(=唐氏症)的.
wcpcelia    發表於 19-1-21 11:25
^—^
|

人點會無困難,分別在有d人會講出來, 有啲費事講出來⋯⋯

awah112
|
Yeelim 發表於 19-1-21 01:12

不可能
艾菲BB
|

冇聽聞過喎你邊到聽返嚟?
小星星1
|

絕對認同
Yeelim
|

原來你地不知道的. 我以前在日本電視上見到的.
其實都不是秘密來的, 這件事在個個日本人都知的.
木村自己都認的, 網上仲有木村同囡囡D相片的.
lovemisha
|

你係咪誤信左農場新聞? 我估狗過係有一篇07年寫光希住既醫院出名治療智能不足及唐氏。但當時篇報導有寫影到光希唔似係。況且光希都出道了,只有心美現在較隱秘,但睇模糊左塊面既相,也不似有,有啲新聞仲話心美讀名校,係聰明女...
Yeelim
|
木村有幾個女的.
awah112
|
Yeelim 發表於 19-1-21 01:51
原來你地不知道的. 我以前在日本電視上見到的.
其實都不是秘密來的, 這件事在個個日本人都知的.
木村自己 ...

當年,網上曾流傳光希患有唐氏綜合症,不過已證實是誤傳,目前光希也已長得亭亭玉立,兩姊妹都非常像爸爸木村拓哉。而且,他們打扮方面也十分早熟,見光希穿透視剪裁的連身裙,背手袋、穿高跟鞋,完全不像14歲,面對傳媒鏡頭,靜香全程笑容滿面,似乎相當自豪有兩個高質素的乖女兒。
lovemisha
|
Yeelim 發表於 19-1-21 02:01
木村有幾個女的.

wiki 寫得兩個?!
天雪
|
所以應該盡量善待每一人,因為可能你的善意無形中會讓不少人感覺到日子好過點~
wcpcelia    發表於 19-1-21 11:25
awah112
|
天雪 發表於 19-1-21 02:49
所以應該盡量善待每一人,因為可能你的善意無形中會讓不少人感覺到日子好過點~
...