懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kmbb519 發表於 19-1-22 13:14
生左啦 張醫生手勢好好 放心 我第二日落床行得快過我老公
...

開刀個傷口 要痛幾耐因爲第一胎都係搵張醫生,係bk見到個個媽媽都話佢好好,但其實真係平時產檢真係好多人搵佢睇

複式洋房

Hewen 發表於 19-1-21 00:29
請問最近有冇媽媽搵張醫生開刀?通常幾多週可以落訂呀?

我27週就落左訂啦 ,因為我又係就張醫生 唔揀日子唔揀時間,但張醫生 ,又係叫我自己揀返日子

男爵府

wilson823 發表於 19-1-22 11:31
我想搵鄭昆瑜産檢,張耀昌只負責接生...有冇可能?

張醫生喺仁安接生,仁安規定生之前要產檢最少3次。同埋搵佢生最好搵佢產檢啦,咁佢知清楚你同bb情況。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

KILW 發表於 19-1-23 10:22
張醫生喺仁安接生,仁安規定生之前要產檢最少3次。同埋搵佢生最好搵佢產檢啦,咁佢知清楚你同bb情況。
...

其實係可以ge...少過3次,加一萬蚊, 一次都無,加兩萬

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

clibwm21295 發表於 19-1-23 09:40

開刀個傷口 要痛幾耐因爲第一胎都係搵張醫生, ...

係呀,我之前產檢次次都等兩小時或以上 你如果約到就約兩點九三點果d時間,快好多,我試過半小時 不過要睇彩數...
傷口我唔覺得痛呀,不過我作不得準,我本身唔怕痛

複式洋房

...
一定要系仁安產檢最少3次??掛牌唔計!?

複式洋房

kmbb519 發表於 19-1-23 10:39
係呀,我之前產檢次次都等兩小時或以上 你如果約到就約兩點九三點果d時間,快好多,我試過半小時: ...

我就係好怕痛丫我睇朝早 好d,,不過等既途中好多人入黎都係搵張醫生

男爵府

wilson823 發表於 19-1-23 10:42
一定要系仁安產檢最少3次??掛牌唔計!?

掛牌計,應該講係要搵仁安個醫生檢查3次,例如喺翹康睇都得。
我係睇落訂d條款咁寫要3次,落訂時姑娘話你睇夠3次,可以落訂。咁如果仁安醫院收錢就肯waive無問題嘅,但我諗前提係如指定張醫生,都要佢肯接先得。佢自己都有咁多人一直睇緊又搵佢接生。

珍珠宮

...

不過講真,對於媽媽情況,我覺得佢真係有上心架,到開刀果時佢都記得我之前講過的野ge

複式洋房

KILW 發表於 19-1-23 10:51
掛牌計,應該講係要搵仁安個醫生檢查3次,例如喺翹康睇都得。
我係睇落訂d條款咁寫要3次,落訂時姑娘話你 ...
  • 如孕婦在生產前接受少於三次產前檢查(每次最少相隔一週,不包括急症求診服務及入院當日的檢查),在生產時,產婦及本院均需因此而承擔未能預知的風險,故此本院會收取附加費港幣一萬元正。(由於懐孕36週後,随時會有生產之可能,故本院建議閣下在36週前安排不少於三次之產前檢查。)
  • 產前檢查或檢驗必須由香港註冊婦產科專科醫生及化驗所進行。
即系系仁安掛牌的都可以

別墅

clibwm21295 發表於 19-1-23 09:40

開刀個傷口 要痛幾耐因爲第一胎都係搵張醫生, ...

尖沙咀真系好多人,荃灣比較好少少,吾使等咁耐

別墅

wilson823 發表於 19-1-23 11:32
  • 如孕婦在生產前接受少於三次產前檢查(每次最少相隔一週,不包括急症求診服務及入院當日的檢查),在生 ...

• 請問仁安full 唔full?我想book 普通房,我仲未book r,我五月先生

複式洋房

Hewen 發表於 19-1-23 12:08
    尖沙咀真系好多人,荃灣比較好少少,吾使等咁耐

我係荃灣睇呀,荃灣好似貴少少

別墅

clibwm21295 發表於 19-1-23 15:04
    我係荃灣睇呀,荃灣好似貴少少

不過張醫生成日話荃灣部機吾清

複式洋房

Hewen 發表於 19-1-24 00:15

不過張醫生成日話荃灣部機吾清

咁驚

別墅

張醫生勁中意游說人順產.... 我一直怕痛想開刀, 佢都係咁拖字訣話你睇下點先啦.... (我E+ 34w)

而且佢話落訂係唔理你開刀定順產, 所以真係可以再繼續諗.....

別墅

jw.mchome 發表於 19-1-24 15:36
    張醫生勁中意游說人順產.... 我一直怕痛想開刀, 佢都係咁拖字訣話你睇下點先啦.... (我E+ 34w)

而且佢話落 ...

佢咁搞笑因為我係想開刀,同埋想早d知道日子,但一直問佢,佢都話唔急

首頁

尾頁

跳至